Sports

Dit bizarre bedrag heeft Max Verstappen verdiend in de eerste seizoenshelft

Max Verstappen

De Formule 1 is weer een heerlijk gekkenhuis dit seizoen. Van crashes tot podiumplekken, waarvan we nooit hadden durven dromen. Het seizoen heeft weer alles erop en eraan om er volle bak van te kunnen genieten. Momenteel hebben we even een vierweekse stop, en voor de coureurs en teams geldt dat natuurlijk als een welverdiende rust. We waren benieuwd hoeveel Max Verstappen nu al verdiend zou hebben, dus zijn we op onderzoek gegaan. Het bedrag? Daar zul je wel even versteld van staan…

Max Verstappen salaris eerste seizoenshelft

We hebben al van 12 races mogen genieten en er gaan er nog een aantal komen. Voor onze Max Verstappen is het dan ook wel een heerlijk seizoen, en die zou waarschijnlijk nog veel liever in zijn huidige flow blijven racen, dan dat ie nu rust neemt. Gelukkig heeft de beste man genoeg te doen en een van die dingen is zijn knaken tellen. Hij heeft namelijk al een bizar bedrag binnen geharkt volgens QuoteZij zeggen namelijk bepaalde contractdetails van Max te kennen, waardoor er een aardig beeld kan worden geschetst.

Bonussen waar je u tegen zegt

Naast een vast salaris krijgt Max Verstappen natuurlijk ook aardige bonussen. Zo zou de beste man per behaalde punt voor het WK 50.000 dollar bij zijn loonstrookje mogen optellen. Hij heeft er momenteel al 181 behaald, dus dat komt dan al uit op een bedrag van 9.050.000 (!) dollar. En daar houdt het nog niet op voor onze Max. Als onze Nederlandse raceduivel een race wint mag hij er natuurlijk ook een aardig zakcentje bij optellen. Een zakcentje van 250.000 dollar per gewonnen race welteverstaan. Met zijn overwinningen in Oostenrijk en Duitsland komt dat dus uit op een bedrag van 500.000 dollar en die kan ie gewoon bij zijn 9.050.000 optellen. En dan kom je uit op een bedrag van 9.550.000 dollar uit en dat is omgerekend zo’n 8.500.000 euro voor slechts 12 races. Niet slecht Max!