Max Verstappen en Sergio Perez rijden dit weekend in een auto met speciale kleuren tijdens de Grand Prix van Turkije. De wit met rode auto is een eerbetoon aan Honda, die sinds 2018 de motorleverancier is van Max Verstappen bij Red Bull.

Wit met rode kleuren

De twee Red Bull Racing RB16B-auto’s van Max Verstappen en Sergio Perez krijgen dus een nieuw kleurtje, rood met wit welteverstaan. Deze kleurstelling is geïnspireerd op de legendarische Honda RA 272-auto. In deze bolide heeft de Amerikaanse racer Richie Ginther de eerste Formule 1-overwinning van de Japanse autofabrikant binnengesleept tijdens de Mexicaanse Grand Prix in 1965.

Ook de auto’s van AlphaTauri zullen ter ere van Honda in een iets aangepaste auto rijden. Zo zullen de AlphaTauri’s van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda een speciale boodschap dragen. Op hun achtervleugels staat ありがとう(arigato) geschreven, wat Japans is voor dankjewel.

Succesvolle samenwerking met Honda

De samenwerking met Honda heeft Red Bull bepaald geen windeieren gelegd. Sinds 2018 heeft de Japanse fabrikant zowel Red Bull Racing als AlphaTauri geholpen om het Formule 1-podium te bereiken. In totaal scoorde Red Bull Racing dertien overwinningen met een Honda-motor en AlphaTauri behaalde in 2020 een overwinning op eigen bodem in Italië. In totaal hebben Red Bull en Honda tot nu toe samen 35 podiumplaatsen en elf polepositions behaald – over dreamteams gesproken. Waar in Turkije de bolides dus rood en wit kleuren, rijden Max Verstappen en Sergio Perez rijden normaal gesproken in een donkerblauwe bolide, met gele en oranje tinten.

“De gekozen kleurstelling voor onze auto’s is een eerbetoon aan Honda’s opmerkelijke reis in de Formule 1”, vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner. “Hopelijk kunnen we de fans dit weekend opnieuw een overwinning bezorgen in die legendarische kleuren.”

Check hier de onthulling en eerste rondjes op het circuit: