Matrix nummertje 4 komt dichter- en dichterbij. Tijdens filmfestival CinemaCon onthulde Warner Bros de eerste trailer én de titel van de Matrix 4.

Terugkeer van grote sterren

Matrix 4 wordt misschien wél de absolute topfilm om naar uit te kijken dit jaar. Regisseur Lana Wachowski keert terug om het vierde deel van de extreem populaire franchise te regisseren, ditmaal zonder haar zus en voormalige regiepartner, Lilly. Naast Wachowski keren enkele grote namen terug. Denk aan Keanu Reeves als Neo, Carrie-Anne Moss als Trinity en Jada Pinkett Smith als Niobe. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe gezichten te zien in Matrix 4 die nog niet bekendgemaakte rollen spelen, waaronder Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Priyanka Chopra, Christina Ricci en Jessica Henwick. Er is weinig bekend over de film en het plot, maar dat maakt de verwachtingen rondom Matrix 4 niet minder hooggespannen.

The Matrix: Resurrections

Waar voorheen de gehele film werd omringd door mysterie, komt er stukje bij beetje iets meer duidelijkheid rondom Matrix 4. Allereerst de naam: Warner Bros heeft bekendgemaakt dat de film The Matrix: Resurrections gaat heten.

Matrix 4: Neo & Trinity herenigen

Daarnaast werden de eerste beelden van Matrix 4  aan een exclusieve groep op CinemaCon getoond. De geluksvogels hebben helaas voor ons niet stiekem lopen filmen, zodat wij ook van de beelden kunnen genieten. Toch mogen we ons gelukkig prijzen dat er wél een beschrijving van de beelden wordt gegeven door enkele aanwezigen. Zo begint de teaser naar verluidt met Neo (Keanu Reeves) die met zijn therapeut (Neil Patrick Harris) praat. Neo heeft last van vreemde dromen. Voor het publiek is het meteen duidelijk dat deze dromen over zijn ervaringen als redder van de mensheid gaan, maar Neo heeft dit zelf niet door.

Niet veel later ontmoet Neo de Trinity (Carrie-Anne-Moss). Het tweetal schudt elkaars handen en gelijk valt op hoe bekend ze op elkaar overkomen, maar beiden kunnen geen vinger leggen op het hoe en waarom.

Verder werd er weinig over plot verklapt, maar het is duidelijk dat de hoofdrolspelers uit de vorige Matrix-films echt moeten herontdekken hoe de wereld in elkaar steekt.

Matrix 4

Wanneer kunnen we de film verwachten?

De fans die reikhalzend naar deze films uitkijken moeten nog heel even geduld hebben. Matrix 4, of The Matrix Resurrections, komt op 22 december uit in de bioscoop en op HBO Max. Tot die tijd moeten we het nog even doen met deze schaarse informatie. En met een beetje geluk zien wij ook snel de beschreven teaser onder ogen.