Er worden nog wel eens spelers bij een voetbalclub ontslagen vanwege veel verschillende redenen. Zo zijn er bijvoorbeeld spelers die niet komen opdagen bij trainingen of een voetballer die lak heeft aan de regels. Ex-PSV speler Marcelo werd wel om een erg bizarre reden ontslagen bij Olympique Lyon.

Marcelo ontslagen bij Olympique Lyon

Marcelo speelt momenteel bij Girondins de Bordeaux, dat bijna degradeert uit de Franse Ligue 1. De Braziliaan werd namelijk vorige zomer uit de selectie gezet bij Lyon na een 3-0 nederlaag tegen Angers. De Franse club gaf aan dat de 34-jarige verdediger ongepast gedrag had laten zien na de wedstrijd en werd direct teruggezet naar het tweede elftal. Lang was onduidelijk om wat voor ongepast gedrag dit ging, daar kwam via een Franse krant verandering in.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marcelo Guedes (@marceloguedesfilho)

Ontslagen na scheet in de kleedkamer

Het ongepaste gedrag ging volgens L’Équipe om een scheet. Marcelo zou volgens de Franse krant samen met zijn teamgenoten gelachen hebben om zijn eigen scheten. Technisch directeur Juninho besloot om vervolgens direct in te grijpen, aangezien hij toch al niet een al te sterke band had met de Braziliaan. Het was volgens L’Équipe de druppel die de emmer doet overlopen. De verdediger en directeur zouden al langere tijd bonje hebben. Juninho greep de kans dan ook met beide armen aan om afscheid te nemen van ex-PSVer Marcelo. Het is nog maar de vraag of dit verhaal ook echt waar is.

Terug op Twitter om verhaal te ontkennen

De voetballer zelf en de directeur lieten allebei op Twitter weten dat er niks klopt van dit verhaal. Waarom Marcelo dan wel is ontslagen is niet bekend. Op zijn Twitter laat Marcelo weten dat hij niet te spreken is over alle sites die dit nieuws verspreiden. “Dankzij L’Équipe, moet ik na een lange tijd, terugkomen op Twitter om alles te ontkennen. De journalistiek is om te lachen.” Zou er dan toch iets andere gebeurd zijn?