Er zijn dit jaar een aantal grote voetbalspelers van team gewisseld, waaronder Cristiano Ronaldo. Ronaldo keerde terug naar Manchester United, om daar meteen een shitload aan winst binnen te slepen. Laten we hopen dat ‘ie op het veld hetzelfde doet.

Terug naar Manchester United

Zoals menig man (en vrouw) wel weet, behoort Ronaldo tot de absolute top van de voetbalwereld. We hebben als jochies immers allemaal wel met een voetbalshirt met de naam ‘Ronaldo’ achter op de rug gelopen, niet? Na Sporting Lissabon vertrok Ronaldo in 2003 naar de Premier League, waar zijn professionele carrière als voetballer begon. Hierna sloot hij aan bij het team van Manchester, waar hij zes jaar lang meerdere prijzen heeft binnengesleept. Het is dan ook niet gek dat hij, na een periode bij Real Madrid en Juventus, nu weer terugkeert naar ‘The Red Devils’. Hij krijgt zelfs zijn ‘eigen’ rugnummer 7 weer terug. 

Miljoenen aan omzet aan shirts van Ronaldo

De shirtverkoop van Messi ging al door het dak, maar Ronaldo kan er ook wat van. Van bizarre rijen voor de fanshop tot vastlopende webshops; na twaalf uur was de omzet al 32,5 miljoen pond. Zo’n 40 miljoen euro! Dit is de hoogste omzet die ooit gehaald is in zo’n korte periode bij een Premier League-shirt. Zelfs als je de kosten van de shirts en de verkoop in je achterhoofd houdt, is het nog meer dan winstgevend geweest voor Manchester. Binnen één weekend was het transferbedrag voor Ronaldo, van een kleine 15 miljoen euro, al terugverdiend.