Vrouwen beschuldigen ons mannen er al sinds jaar en dag van dat wij ons aanstellen op het moment dat we op sterven na dood liggen tijdens een griepepidemie. Nu blijkt uit onderzoek dat wij het daadwerkelijk zwaarder te verduren hebben. Dat we er als volgt bij liggen is dan ook allemaal de schuld van onze hormoonhuishouding.

Oestrogeen

Hebben wij weer – Kijk: vrouwen zijn vrouwen omdat ze gezegend zijn met veel meer oestrogeen, en laat dat nou net de lifesaver zijn die het griepvirus tegenwerkt in zijn vermenigvuldiging,  en daarmee de agressieve symptomen!

Je kan het een Canadese onderzoeker van de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit er het zijne van vragen. Hij werd er ziek van dat de man altijd maar verweten word dat hij zich aanstelt en deed onderzoek naar de strijd tussen oestrogeen en het griepvirus influenza A.

Mama’s kindje

Ted van Essen, opperhoofd in griepdiscussies, stelde in gesprek met RTL Nieuws wel dat opvoeding ook zijn aandeel heeft in hoe een vent zijn griep aanpakt, of de griep zijn vent: “Je hebt mensen die bij een simpele verkoudheid al zwelgen in zelfmedelijden en mensen die met een fikse longontsteking nog gewoon doorwerken. Als je als kind al onmiddellijk in bed werd gestopt als je koorts had, dan duik je als volwassene ook meteen onder de wol.”

Dus, is het niet de schuld van een vrouwelijk hormoon, dan is het wel de schuld van je…

Anti-griep

We snappen dat je er als man alles aan wilt doen om niet als zielepiet te eindigen. Probeer daarom eens een beetje extra vitamine D, schijnt te helpen. En aangezien we in Nederland maar weinig zon hebben, is de kans groot dat jij niet altijd aan jouw dagelijkse dosis vitamine D komt.

Vitamine D speelt immers een grote rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren.

Een gezonde levensstijl zou daarnaast ook aan te raden zijn, denk aan fruit en groente eten, sporten, weinig stress en een goede nachtrust. Of je kunt natuurlijk ook gewoon aan de Tequila – preventief drinken noemen ze dat! Magische plant, die Agave.