Het is niet moeilijk, je hoeft niet veel te doen en je hebt alleen een zieke magneet aan een touw nodig! Oké, misschien ook een kajak als je echt een flinke jongen bent. Het ding met magneetvissen is dat het strandjutten soort van combineert met wat oerinstincten en het good ol’ hengelwerk dat je mogelijkerwijs al gewend bent. Maar hoe?

Magneetvissen

Je knoopt een supersterke magneet aan een touw, gooit het de diepte van een rivier, plas of sloot in en haalt het binnen met mogelijkerwijs een MP40 of een US M1 Grand – ja, dat zijn echte geweren! In de onderstaande video’s wordt het je even voorgedaan:

MP40!

US M1 Grand!

Nederland?

Stel je toch eens voor, jij en je maten in een kajak over de grachten van Amsterdam, Haarlem of noem maar wat! Daarmee heb jij niet een heel avontuurlijke middag vol gezelligheid, maar help je gemeente ook nog een handje – iedereen blij! Naast de geweren werd er in andere video’s op YouTube nog veel meer uit het water gesleept; denk aan messen, oude munten en zelfs hele geldkluizen!

Hoeveel redenen heb je nog meer nodig? Voor iets meer rust en natuur kun je natuurlijk ook gwn een reservaat opzoeken, in Tsjechië wat ons betreft.