Ooit zo’n magische bus gezien? Zo zie je ze in ieder geval niet vaak! En dat komt vooral omdat het een fusering betreft tussen meerdere mobielen – over een dubbeldekker gesproken! We kunnen wel begrijpen als je niet kunt raden waar dit bouwwerk uit bestaat, want het is echt de Frankenstein der voertuigen.

Zo is de neus van kunstwerk van de in Amerika iconische ’47 Divco Melkwagen, het bovenlichaam met 23 ramen van een VW-Kombinbus, de chassis van een ’73 GMC-camper, de voorbumpers van een ’49 plymouth en een ’57 korvet en de achterbumpers zijn gestyled op de melodie van een ’59 VW-bus. En dat alles wordt aangedreven door een 455-olds-motor.

Dubbeldekkerbus Stephanie Carlson 1 Dubbeldekkerbus Stephanie Carlson 2 Dubbeldekkerbus Stephanie Carlson 3 Dubbeldekkerbus Stephanie Carlson 4 Dubbeldekkerbus Stephanie Carlson 5

Magische dubbeldekkerbus

De trotse eigenaar van dit vrolijke gevaarte is trouwens de man op de onderste foto; Geile Grubb. Te herkennen aan de net zo opvallende trui! Hij heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de op de jaren 60 ge├»nspireerde dubbeldekkerbus is omgetoverd tot een eerbetoon aan San Francisco. Voor de kenners overigens ge├»nspireerd door de transportbuis van de jupiter 2, uit de tv-serie van de jaren 60, ‘Lost in space‘.