Mensen die overlijden is nooit iets leuks en het neemt altijd verdriet met zich mee. Zodra artiesten overlijden verliezen we de mogelijkheid om hun creativiteit en authenticiteit in nieuwe kunstwerken te kunnen ervaren. Dit kan van zang en dans tot films zijn, eigenlijk gewoon van alles. We verliezen een kunstenaar en kunnen niks anders doen dan genoegen nemen met wat zij ons tot die tijd hebben voorgeschoteld.

Mac Miller

Vorig jaar is de 26-jarige rapper Mac Miller overleden aan overmatig drugsgebruik rondom zijn huis in Los Angeles. Deze jonge legende liet dan ook veel achter. Zijn muziek was voor velen een uitweg aan de realiteit van de hedendaagse maatschappij. Des te vervelender voor velen dat zij nooit meer nieuw werk van hem zullen ervaren. Maar er is ook goed nieuws voor de fans. Er schijnt namelijk nog een compleet ongehoord album van Mac Miller te zijn.

Album

Tijdens een interview met de producer Thelonious Martin uit Chicago kwam er te woorden dat Mac Miller nog een album zou hebben opgenomen met de legendarische producer Madlib. Volgens Thelonious zou er nog een heel nieuw album zijn en zou Madlib dit hebben bevestigd: “Oh yeah, there’s a whole album. Maclib.” Maar hij is niet de enige die heeft gezegd dat Mac Miller nog een album zou hebben opgenomen. De basgitarist Thundercat – die maten met Mac was – bevestigde dit geheime album door middel van de volgende tweet:

Mac Miller, een jonge legende die ons veel te vroeg heeft verlaten. Laten we hopen dat het album MacLib snel het daglicht zal zien.