Een beetje leuke boot kopen doe je meestal niet ‘even’. Heb je namelijk iets leuks gezien, dan kost dat vaak een vermogen. Tenzij je bijzonder succesvol bent geweest in het zakenleven, zal het vaak een droom blijven. Dat geldt al helemaal voor het aanschaffen van dit fraaie exemplaar. Alhoewel een exacte prijs ontbreekt, kun je ervan uitgaan dat het bootje minstens 5 ton zal gaan kosten. Inderdaad, minstens. Dit is de meest luxe speedboot die je vandaag zult zien.

Luxe speedboot van ongekende klasse

Wie niet op een tonnetje meer of minder hoeft te kijken is niemand minder dan de voormalige president van Fiat. De beruchte Giovanni “Gianni” Agnelli heeft zijn schaapjes al lang op het droge en is dik miljardair. Dat is overigens gezien zijn lifestyle bittere noodzaak. De beste man heeft het genieten tot zijn levensmotto gemaakt. Daar past natuurlijk wel een bootje met een knappe uitstraling bij. Al in 1968 maakte Agnelli naam door met een 11 meter lange speedboot, de ‘G.Cinquanta’ te gaan varen. Nu, 50 jaar later, is het vaartuig toe aan een nieuwe designronde.

luxe speedboot

G-fifty

Het concept voor de luxe speedboot is voorzien van de weinig fantasievolle benaming G-fifty en is ontworpen door Renato “Sonny” Levi van Levi Designs en Pasquale Mario Paccalacqua van PMP Design. In het concept heeft Levi de diepe V-romp vervangen door mahoniehouten planken die diagonaal zijn geplaatst. De nieuwe speedboot is in het ontwerp in ieder geval samengesteld uit verschillende moderne materialen en gebruikt een koolstofcomposiet voor de constructie. Het ding is ook wat langer geworden – geld speelt immers geen  rol – en meet nu 14.33 meter. De G-fifty maakt gebruik van vier 8-liter BPM Vulcano V8-motoren. Dat resulteert in 1.280 pk waarmee de trotse bezitter straks met een snelheid van 50 knopen over het water kan scheuren. We kunnen ons voorstellen dat dat niet echt vervelend is.

luxe speedboot

In plan B gaat de boot nog sneller

Voor het geval de boot toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet hebben de ontwerpers ook aan een plan B gedacht voor de luxe speedboot. Versie 2.0 is nog net even iets extremer en maakt gebruik van vier motoren, elk met hun eigen specs. Zo worden de V8 motoren vervangen door twee Mercury Racing-motoren. In dat geval zou de topsnelheid omhoog gekrikt worden naar 78 knopen, zo’n kleine 145 km/u.