Cars & Bikes

De luxe camper heeft een leipe garage voor je supercar

luxe camper

Kamperen is voor jong en oud een prima alternatief als je vakantieplannen om wat voor reden in het water vallen. Heb je flink wat geld te besteden, dan kun je gewoon met je eigen luxe caravan de grote jongen uit gaan hangen. In dat geval kies je dus niet voor een standaard camper waarbij je met je vrienden moet vechten om een stukje privacy. De vermogende man of vrouw kiest anno 2020 voor de 12 meter lange Variomobil Perfect. Een gigantische camper met tal van gadgets én een leuk prijskaartje van dik 1 miljoen euro.

Luxe camper

Bij een eerste blik op het rijdende gevaarte besef je al dat dit geen wagen is voor leuke citytrips. De onvoorstelbaar grote draaicirkel maakt een dagje toeren door een van de lieflijke plaatsjes die je wilt bezoeken tot een logistieke nachtmerrie. Gelukkig is daar een handige oplossing voor gevonden: de Variomobil  Perfect heeft een ingebouwde garage zodat je alsnog je Bugatti Chiron mee kunt nemen op vakantie.

Vierde generatie

De Variomobil Perfect is geen nieuwe camper. We hebben het hier over de vierde generatie in een 1200 Platinum uitvoering. Als je het goed bekijkt is het woord ‘camper’ een volledig misplaatste poging om het gevaarte te omschrijven. Het heeft meer weg van een tot luxe verblijf omgebouwde Mercedes vrachtwagen. Het vermogen komt uit de 10.7 liter dieselmotor die zonder problemen 420 pk levert. Mocht je liever het zekere voor het zekere nemen, kies dan voor een upgrade als je het ding gaat aanschaffen. De mobiele villa krijgt dat een mooie 12.8 liter motor en is goed voor 520 pk. Daarmee wordt een tochtje door de Alpen pas echt leuk.

Zee aan ruimte in deze camper

Nog veel belangrijker dan de specs is de binnenkant van de camper. Aan ruimte heb je in ieder geval geen gebrek. Je kunt de wanden namelijk uitschuiven en zo nog meer ruimte realiseren. Ook de master bedroom beschikt over een dergelijke optie zodat je die ook kunt uitbreiden mocht je echt om extra ruimte verlegen zitten. Dat wil niet zeggen dat de slaapkamer in een standaardopstelling klein is, maar je wil toch wel waar voor je geld.

Ingebouwde garage

Nog ruimer is de badkamer. Om het even helder te illustreren: de meeste AirBnB’s kunnen enkel dromen van het oppervlak wat je ter beschikking staat. Dat geldt ook voor de overige vertrekken. Zo is ook de garage extra ruim uitgevoerd zodat je bijna elke supercar hier wel in kwijt kan. De prijs van de camper is uiteraard een geheel ander verhaal. Het instapmodel is ‘slechts’ 550.000 euro. Dat lijkt ons een koopje, maar dat is de camper nog helemaal leeg. Veel leuker is de Platinum uitvoering. Met alle mogelijke opties moet je rekening houden met een prijs van minstens 1.5 miljoen euro. Dat is overigens wel zonder de gewenste supercar.