We hebben het over een babe met perfecte rondingen en eentje waarmee je vol trots over straat wil gaan. Voor je te ver nadenkt, we hebben het niet over een mooie vrouw a la Alyssa Lynch, maar over een van de meeste coole e-bikes van dit moment. De Luna Fat Babe heeft namelijk alles in zich om een vaste plek te veroveren onder de elektrische fietsen.

Luna Fat Babe: perfectie uit Californië

Het Californische merk Luna Cycle weet exact wat nodig is om de perfecte e-bike te maken. Het merk is trots op het unieke karakter en dat begint ook bij de liefhebbers in goede smaak te vallen. Alleen al vanwege de naam zou je het ding willen kopen. Die naam staat trouwens voor ”Bad Ass Belt Ebike”. Dat weet je dat ook weer.

e bike

Lekker dikke banden

Dat de Luna Fat Babe ontzettend dikke banden heeft had je natuurlijk allang kunnen raden, het is de absolute blikvanger van deze e-bike. Daarnaast herbergt de elektrische fiets van Luna Bikes nog een aantal andere bijzondere eigenschappen. Zo is er gekozen voor een aparte aandrijving via een band: de Gates Carbon Belt Drive system.

e bike

Naast de aparte aandrijving, maakt de e-bike gebrui van een Bafang M600 mid-drive motor. Niet echt het type motor dat je vaak tegenkomt op een elektrische fiets. Daar zit dan ook een goede reden achter: de motor is een stuk sterker dan de gangbare modellen van merken als Bosch of Brose.

Dé e-bike voor op het strand

De dikke banden van de e-bike maken het nogal logisch om deze e-bike te gebruiken voor ritjes over onverharde paden en op het strand. Normaal gesproken is dat laatste voor de meeste elektrische fietsen niet weggelegd, maar de Fat Babe heeft er geen enkel probleem mee. Dat komt voornamelijk doordat men heeft gekozen voor een RockShox Bluto voorvork. Niet dat je veel aan die informatie hebt, maar het zorgt voor een aangenaam lagere demping waardoor het ook op een minder stabiele ondergrond, extreem aangenaam is om op te fietsen. Dat is dan ook de verklaring waarom de Fat Babe een behoorlijk prijskaartje heeft, de voorvork alleen al kost zo’n 600 euro.

Screenshot 2020-01-22 at 14.39.44 Screenshot 2020-01-22 at 14.39.48

Daarmee komen we gelijk aan bij het belangrijkste onderdeel in je zoektocht naar de perfecte e-bike: de Fat Babe gaat namelijk zo’n 2465 euro kosten. Voor de echte diehard liefhebber wellicht geen probleem, maar dan heb je de fiets nog niet in Nederland. Mocht je de bike toch willen kopen, informeer dan eerst naar de verzendkosten.