Het vierde seizoen van Lucifer staat pas een week op Netflix en het nieuws dat er een mogelijkheid is voor Lucifer seizoen 5 heeft nu al onze oren bereikt. Zo zien we dat de switch van Lucifer naar Netflix ontzettend veel goeds heeft gedaan, aangezien FOX überhaupt geen nieuw seizoen meer wou bestellen.

Lucifer

Het verhaal achter de hit-serie Lucifer is toch wel bijzonder. Drie seizoenen lang konden fans meeleven met de duivelse praktijken van Lucifer en zijn tocht naar de liefde met Chloe Decker. Toen was er eindelijk het moment dat Chloe erachter kwam dat Lucifer daadwerkelijk de duivel is en op dat moment besloot FOX de stekker eruit te trekken. Het zag er voor een tijdje niet rooskleurig uit voor Lucifer, maar gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Zoals verwacht waren de fans het hier absoluut niet mee eens en zo werd #SaveLucifer een trending topic op social media. Netflix zag dat er miljoenen waren die de serie nog dolgraag verder zouden willen kijken en besloot daarom de engel uit te hangen en Lucifer te redden. Iets waar hoofdrolspeler Tom Ellis ontzettend dankbaar voor is, aangezien hij een maand later weer in de huid van de duivel mocht kruipen.

Lucifer seizoen 5

In het vierde seizoen werd Tom Ellis en de rest ook een stuk vrijer gelaten in hun doen en laten. Zo liet hij het volgende weten: “Bij FOX konden we niet veel. We konden niet te diep gaan. We konden niet vulgair worden. We konden niet vloeken. We konden niet te veel vlees laten zien. Het was een beetje veilig, maar een beetje ondeugend voor mensen. En dat is een deel van de charme.” Bij Netflix is dit nu dus compleet het tegenovergestelde, zo werd voor het vierde seizoen de humor onder meer aangewakkerd door naaktheid en de komst van nieuwe karakters zoals Eva. Er is bij Netflix veel mogelijk en zo ook een Lucifer seizoen 5.

Lucifer seizoen 5

Een vijfde seizoen van Lucifer, dat ziet Tom Ellis wel zitten. Hij heeft nog niet het gevoel dat het hele verhaal is verteld en daarom is er een deur bij Netflix opengelaten voor een nieuw seizoen. Het is nog onzeker maar als we Tom Ellis mogen geloven in combinatie met hoe Netflix al jaren te werk gaat, dan komt er hoe dan ook een vijfde seizoen voor Lucifer!