Sports

Wijnaldum helpt Liverpool naar finale CL na bizarre comeback

Liverpool

We dachten dat Ajax aan een sprookje bezig was, maar Liverpool kan er ook wat van. Messi liet Liverpool nog geen week geleden kansloos achter nadat hij een fenomenale vrije trap in de kruising poejerde: eindstand 3-0 in Camp Nou. Dit terwijl Liverpool volgens de trainer Jürgen Klopp de beste wedstrijd van het seizoen op de mat had gelegd. Omdat onder andere Salah en Mané niet wisten te scoren leek de wedstrijd die vandaag om 21:00 uur werd afgetrapt slechts een formaliteit. Niks is minder waar, de Merseyside-club schakelt Barca uit met 4 tegen 0.

Watch on YouTube

Liverpool 4 – 0 Barcelona

Wijnaldum viel de tweede helft pas in, na een schouderklopje en bemoedigende woorden van Klopp. Nog geen 11 minuten later tekende hij de 2-0 en 3-0 bij op het scorebord. Ongelofelijk, dit wonder van Liverpool had niemand voor mogelijk gehouden. En de Nederlandse inbreng is ongekend, zowel van Dijk als Gini speelden fantastisch. En dat zonder Firmino, Salah, Keita en Robertson aan de kant van de club in het rood!

View post on Twitter

Niet alleen is de inbreng van Wijnaldum te prijzen, de hele club bikkelde als een echte kampioen. Naast de strijd werd de kijker ook getrakteerd op een slimmigheidje. De 4-0 viel na een slim uitgespeelde corner zoals we die nog nooit gezien hebben. Trent-Alexander Arnold deed alsof hij de corner overliet aan een ander, maar maakte een schijnbeweging op de hoek van het veld en gaf de bal snel voor op Origi die ‘m opnieuw wist binnen te tikken.