Je kent het vast wel: soms zien de dingen op tv er zo lekker uit, dat je ze het liefst wil proeven. Dankzij deze geweldige uitvinding kan dat vanaf nu ook echt. Een Japanse wetenschapper heeft namelijk een likbare televisie ontworpen.

Proef de gerechten op je beeldscherm

Geloof het of niet, maar dankzij de geweldige Homei Miyashita kun jij binnenkort de geweldige smaken op tv ook echt proeven. Deze Japanse wetenschapper heeft namelijk een likbare televisie ontwikkeld waarmee je de gerechten op het beeldscherm ook echt kunt proeven. Het enige wat je moet doen is een likje aan het scherm geven. Bijzonder, maar ook heel lekker!

likbare televisie

‘Taste the TV’ is een likbare televisie

We zien je denken: ‘Hoe kan dat dan?’. De zogenaamde ‘Taste the TV (TTTV) bevat tien verschillende buisjes met vloeistoffen. Door een combinatie van die smaken op het beeldscherm te spuiten, kunnen mensen via deze likbare televisie proeven wat ze op het scherm zien. “Het doel is om mensen te laten ervaren hoe het is om bij een restaurant aan de andere kant van de wereld te eten”, aldus Miyashita.

Een platform waar mensen smaken kunnen downloaden

Maar daar houdt het nog niet op. De wetenschapper denkt erover na om chef-koks hun eigen ‘proefcontent’ te laten maken. Deze kunnen ze vervolgens delen op een nieuw platform. Zie het als een Spotify, maar dan om gerechten te proeven in plaats van muziek luisteren. Lekker man! “Het is hetzelfde als luisteren naar je favoriete nummer of het kijken van je favoriete film. Ik hoop dat mensen in de toekomst hun favoriete smaken kunnen downloaden van restaurants waar ze graag zouden willen eten, ongeacht waar ze zich bevinden.” Deze man is een genie!

Wat kost de TTTV?

Volgens Homei Myashita zijn de productiekosten van de likbare televisie om en nabij de 800 euro. De verkoopprijs zal dus ver boven de 1000 euro komen te liggen. Wanneer we kunnen gaan likken aan de TTTV is nog niet duidelijk. Wij staan in ieder geval vooraan de rij wanneer deze tv in de winkels komt te liggen.