Cars & Bikes

Dankzij deze lifehack zijn beslagen ruiten verleden tijd

Door deze lifehack zijn beslagen ruiten verleden tijd

Ben je het ook zo zat om te wachten tot je ruiten niet meer beslagen zijn? Wij weten de beste hack die jouw dag een stuk soepeler laat verlopen.

Beste lifehack voor beslagen ruiten

Nu dat het steeds kouder wordt, betekent het ook dat je ruiten sneller beslaan. En als je haast hebt, is het voor de meeste automobilisten een vorm van marteling. Maar gelukkig is er een hack die dit probleem snel verhelpt. 

Nooit meer beslagen ruiten

Voor de oplossing moet je wel een kleine prijs betalen, maar dan ben je ook echt binnen no-time van je beslagen ruiten af. Voor deze lifehack heb je maar een paar huishoudelijke artikelen nodig. Je hebt een heel klein beetje afwasmiddel nodig. Dat giet je vervolgens op een microvezeldoek. Nadat je dit gedaan hebt, voeg je nog een kleine hoeveelheid merkloze zeep op het doek. Als je deze twee ingrediënten op je doek hebt, kun je dit over de ramen vegen. Blijkbaar zorgt deze cocktail ervoor dat de warme, vochtige lucht – die ervoor zorgt dat je ramen beslaan – niet aan het koude oppervlak blijft plakken.

Wachten is verleden tijd

Met deze lifehack tegen beslagen ruiten hoef je niet meer ongeduldig in je auto te wachten, totdat je ramen niet meer beslagen zijn. En je hoeft er ook niet tientallen euro’s aan uit te geven. Bij de winkels kun je zo wasmiddel en zeep halen en met vijf minuten heb je het probleem geklaard in je auto. Deze lifehack werd vroeger ook gebruikt door buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs. Zij laten weten dat scheerschuim hetzelfde zou moeten werken. Dit trucje werkt overigens niet alleen bij beslagen ramen. Het kan bijvoorbeeld ook erg nuttig zijn voor je bril, zwembril of scooterhelm. Is dat even handig!