Entertainment

Atlete Lieke Klaver is uitgeroepen tot de ‘Mooiste Sportvrouw van Nederland 2024’

Lieke Klaver

Wat hebben onder anderen Anouk Hoogendijk, Jutta Leerdam, Joy Beune en Lieke Klaver allemaal met elkaar gemeen? Juist het zijn allemaal sportvrouwen pur sang, én ze zijn allemaal al eens door FHM uitgeroepen tot de 'Mooiste Sportvrouw van het Jaar'. Lieke Klaver is de nieuwste in dat rijtje, en mag deze eerbiedige titel in 2024 op haar naam schrijven. En niet ten onrechte, wat ons betreft.

Atlete Lieke Klaver is de ‘Mooiste Sportvrouw van Nederland 2024’

De 25-jarige Lieke Klaver is een Nederlands atlete, gespecialiseerd in de 200 m en 400 m sprint. Op die afstanden is ze oppermachtig: op beide afstanden heeft ze al tal van Nederlandse titels veroverd. Op internationaal niveau heeft ze haar successen vooral geboekt als onderdeel van het Nederlandse team op de 4×00 meter. Zo werd ze in 2021 en 2023 hiermee Europees kampioen indoor, in 2022 Europees kampioen outdoor, in 2023 wereldkampioen outdoor en in 2024 wereldkampioen indoor. Bovendien veroverde zij op de wereldkampioenschappen in 2022 de zilveren medaille op de 4×400 m gemengd.

Zeer indrukwekkend, maar ook buiten de baan weet Lieke inmiddels aardig wat succes te boeken. Ze heeft bijvoorbeeld dan ook al ruim 750.000 volgers verzameld op Instagram, en haar aanwezigheid buiten de baan heeft haar dan ook een prachtige titel opgeleverd: FHM’s Mooiste Sportvrouw van Nederland 2024.

Waanzinnige shoot

En daarmee treedt Lieke zoals gezegd in de voetsporen van dames als Anouk Hoogendijk, Puck Moonen, Suzanne Schulting, Jutta Leerdam, Joy Beune, Lieke Martens, Irene Schouten en, winnares van vorig jaar, Fleur Jong. Een prachtige lijst, letterlijk en figuurlijk, en Lieke is dan ook vereerd: “Normaal gesproken ben ik niet zo van de beauty-contesten, want ik vind dat mooi zijn niet alleen wordt bepaald door uiterlijk, maar ook door innerlijk. Ik vind het wel echt een hele grote eer om als Mooiste Sportvrouw van het Jaar verkozen te zijn. Ik vind het belangrijk dat vrouwen die gespierd zijn, ook mooi gevonden worden.”

Bekijk hieronder een behind the scenes-video van de shoot:

Watch on YouTube

Bij die prestigieuze titel hoort dan ook een goede fotoshoot, en daar is behoorlijk voor uitgepakt. Toch vond Lieke het erg spannend, zo vertelt ze: “Normaal heb ik meer kleding aan en weet ik dat het allemaal safe is. Dit keer zochten we iets meer de randjes op, maar ik vind het wel leuk! We hadden een goed team, dus dat gaf me een heel goed gevoel”.

De foto’s van deze indrukwekkende shoot kun je overigens terugvinden in de FHM500, die woensdag 29 mei uit zal komen.