Food & Drinks

Bij de Lidl kun je nu een 30 liter whiskyvat kopen

whiskyvat

Heb jij het ooit overwogen om een compleet whiskyvat te kopen? Nope, wij ook niet. Maar Lidl brengt daar nu verandering, aangezien ze je in staat stellen om een 30 liter whiskyvat te kopen. Je zult daar dus wel een lange tijd zoet mee zijn.

Whiskyvat

Een avondje whisky drinken is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar niks is zo vervelender als het tripje naar de glasbak de volgende dag. Gelukkig voorkomt Lidl jou een paar flinke hoofdpijnsessies, althans mits je niet te veel whisky drinkt! Zij hebben namelijk een 30 liter whiskyvat aan hun assortiment toegevoegd en dat gaat jou heel veel tripjes naar de glasbak bezorgen.

Bij de Lidl worden er behoorlijk veel ‘koopjes’ aangeboden, maar zij staan wel altijd garant voor een goede kwaliteit. Dit zagen we met de opblaasbare XXL eenhoorn die zij vorige week op de markt hebben gebracht en dat zien we nu weer met hun nieuwe whiskyvat. Die is namelijk met de handgemaakt en genummerd. Het betreft een Oloroso eikenhouten sherryvat vol single malt whisky van het merk Ben Bracken.

Oke, nu moeten we er wel bij vermelden dat je de whisky niet direct kan opdrinken. Waarom zou je dan 30 liter aan whisky kopen? Nou, je zal de whisky eerst nog 3 jaar moeten laten rijpen. Dit komt doordat je het dan pas een ‘echte whisky’ kunt noemen. De smaak gaat er flink op vooruit en het neemt ook wel iets leuks met zich mee als je eerst een aantal jaar moet wachten tot je eigen whisky goed op dronk is. Het whiskyvat komt met een lege whiskyfles, zodat jij die fles tegen die tijd gewoon mooi kunt vullen!

Je moet er wat voor over hebben

Ja, er zijn dus wel een aantal nadelen verbonden aan dit whiskyvat. Zo raad Lidl het aan om elke dag de staat van het vat te checken. Het kan namelijk zo maar zijn dat het eikenhouten vat begint te lekken… Dat is natuurlijk allesbehalve chill, maar gelukkig geven ze hier ook tips bij om dit te verhelpen. Je kan namelijk de beugels van het vat voorzichtig meer naar het midden omslaan, zodat ie wat steviger vast gaat zitten.

Een ander nadeel is toch wel het feit dat je dit vat niet in Nederland kan halen. Je moet hem in Duitsland bestellen in de winkel, waarnaar de Lidl vervolgens een telefonische afspraak met je maakt om het whiskyvat te maken en bij je thuis te leveren. Je zal hier wel even in je portemonnee moeten graaien, aangezien het whiskyvat een prijskaartje van 999 euro met zich meedraagt.