Nu het duidelijk geen winter meer is, verlang je waarschijnlijk weer naar de zomerse dagen zodat je heerlijk in je tuin kan zitten en in de avond kan je genieten van je BBQ. Het enige probleem is wellicht de lengte van het grasveld. De oplossing komt echter uit onverwachte hoek: bij de Lidl scoor je nu een hele fijne robotgrasmaaier voor een prijs waar de gemiddelde tuinman niet voor uit zijn bed komt.

Nooit meer handmatig grasmaaien

Even voorstellen: de Robomow, officieel de MTD Robotgrasmaaier RX20U. Het is een compleet en volwassen model, inclusief een handige app zodat je er geen omkijken naar hebt. Je kunt bij wijze van spreken nog een heerlijk speciaal biertje opentrekken terwijl het gras voor je wordt gemaaid. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten. De RX20U is de grote broer van het instapmodel, de RX12U en staat te koop voor 399 euro. Ter vergelijking: dit model is bij tal van andere leveranciers te koop, maar dan betaal je wel zo’n klein 150 euro meer. Het grote verschil is dat de RX20U geschikt is voor oppervlaktes tot 300 vierkante meter. Bovendien kun je de robotgrasmaaier gewoon programmeren, iets wat met het instapmodel niet mogelijk is.

Zo installeer je de Lidl robotgrasmaaier

Het installeren van de robotgrasmaaier is standaard: eerst het gras redelijk kort maaien, met een groene kabel de randen afdekken en je bent klaar voor het echte werk. Wellicht vraag jij je nu af waarom je in hemelsnaam het gras eerst moet maaien als je een robotgrasmaaier koopt. De verklaring is eenvoudig: de messen kunnen slechts tot een bepaalde hoogte werken. Is je gras nu echt te hoog, dan zal je er weinig plezier aan beleven. Zie het dus als een ideaal hulpmiddel om je gras perfect kort te houden.

Zie hier meer info over de robotgrasmaaier

Prima grasmaaier voor je tuin

De accu van de robotmaaier is perfect voor het maaien van kleine tot middelgrote oppervlaktes. Ook al is het apparaat geschikt voor gazons met een maximale oppervlakte van 300 vierkante meter, kun je beter uitgaan van 200 vierkante meter. Dat heeft overigens niets met de prestaties van de grasmaaier te maken, maar met de capaciteit van de accu. Op een volle acculading blijft de RX20U zo’n 90 minuten bezig. Voor een gemiddeld gazon is dat voldoende, maar heb je twee voetbalvelden achter je huis liggen, dan wordt het wellicht lastig om dat in een sessie te doen.