Food & Drinks

Licor 43 lanceert mannen likeur ‘Baristo’ gemaakt van zeldzame Canarische koffie

Wist je dat er nergens ter wereld zoveel koffie wordt gedronken als in Nederland? Wij staan op nummer één als het gaat om de hoeveelheid koffie per persoon. Je zult vast wel eens een glaasje Licor 43 naast je koffie hebben gedronken, omdat dit simpelweg een gouden combinatie is.

Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora is zich bewust van de populariteit van koffie in Nederland en de goede match die hun goudkleurige drank heeft met koffie. Het familiebedrijf lanceert daarom een uniek product wat met zorg, ambacht en passie wordt gemaakt: Licor 43 Baristo.

En waar kun je deze drank beter proeven dan met een select gezelschap bij The Meyer Manor. Dit men only event was een exclusieve lancering van de ambachtelijke likeur, zodat wij alvast kennis konden maken met de verfijnde smaken van de koffie likeur.

Licor 43 Baristo

Het resultaat is een complexe en elegante likeur met een verrassende smaak, anders dan de bekende koffielikeuren. De nieuwe likeur is wat minder stroperig en zoet dan wat we gewend zijn van Licor 43. De drank wordt bereid met de zeldzame en karakteristieke koffiebonen van de Canarische Eilanden, waar één van de laatste plantages van Europa ligt.

Er is duidelijk een brug geslagen tussen de welbekende likeur Licor 43 en koffie. Baristo speelt in op de Spaanse variant van natafelen: de sombremesa, het Spaanse natafelritueel dat bekend staat om het nagenieten van het diner en het gezelschap onder begeleiding van een smaakvol digestief. Voor de perfect serve van de Licor 43 Baristo schenk je de likeur, na het eten, in een mannelijk met ijs gevuld glas – bij voorkeur een tumbler.

De vulkanische ondergrond en de bananen-, mango- en papayabomen die de koffieplantage omringen, geven deze karakteristieke bonen een intens rijke smaak, bepaald door tonen van chocolade, rijp fruit en noten.

De diepdonkere likeur heeft een herkenbare smaak en geur, waarin de tinten van de Canarische koffie naar boven komen. De zeldzame koffiebonen uit Gran Canaria worden in alcohol gelegd, zodat de smaak van de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt opgenomen in de likeur. De combinatie van de boneninfusie en de vernieuwde samenstelling van de ingrediënten van Licor 43 Original, geven een robuuste en sterke koffiesmaak aan de nieuwe hero. Door dit proces heeft Licor 43 Baristo een heldere, donkere gouden kleur en een lichte structuur.

De smaakvolle drank wordt uiteindelijk gebotteld in een zwart met goud art-deco-achtige fles. De fles en de decoratie op de bottle zijn een duidelijke verwijzing naar de klassieke Mediterrane cafés en de donkere kleuren van koffie. De likeur is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.