Weet je, wij normale stervelingen hebben het niet makkelijk. Als geen ander laten we ons vermaken door de leipste gevechten die bijvoorbeeld Game of Thrones ons voorschotelt, zonder hier ooit echt zelf van de actie te mogen proeven. En dat alles terwijl de elite ergens in een landhuis op een ver, ver oord staat te schermen. Aan die tijden komt na lang afzien een einde. Want duelleren met een lichtzwaard uit de Star Wars-films maakt zijn opkomst! In Frankrijk wel te verstaan.

Lichtzwaard Duelleren

Yup, de Franse schermbond heeft via traditionele kanalen laten weten dat lichtzwaardvechten eindelijk erkend wordt als officiële sport. Zodoende heeft de light saber nu dezelfde status als de floret, degen en sabel – die allen worden gebruikt op de Olympische Spelen. Op deze wijze hoopt de schermfederatie dat meer jonge mensen enthousiast zullen raken om hun innerlijke Master Jedi of Sitlord te ontwaken. Het is in ieder geval de bedoeling om duels aan te bieden zoals men die kent van Star Wars. Check hieronder een episch voorbeeld:

Mocht jij hier in geïnteresseerd zijn, dan kun jij je borst natmaken! We hebben het hier namelijk over een fysiek zware sport, waarbij je les krijgt van speciale instructeurs die zich in de Star Wars-gevechten hebben gespecialiseerd. Voor het ‘eggie’ kom je in een met tape gemarkeerde cirkel op een vloer te staan. Waarin je met je lichtzwaard het hoofd of de romp van je tegenstander moet raken. Dit levert dan vijf punten op. De armen en benen zijn drie punten waard en de hand één. De winnaar van het lichtzwaard-duel is de eerste die het tot de vijftien zoeft. Een kritische noot hierbij is dus dat je met de huidige LED-verlichte sabels geen tegenstander neer kunt steken of doormidden kunt snijden zoals de meesterlijke Yoda dat ooit deed.

Bron: Nu.nl