Lewis Hamilton verplaatst van het stoeltje in de Formule 1 naar de filmwereld. Apple TV+ heeft bevestigd dat Lewis Hamilton betrokken is bij een nieuwe film over de Formule 1.

Lewis Hamilton aan de slag als producer

Naast de Formule 1-coureur is ook Brad Pitt betrokken. De acteur krijgt de hoofdrol en is tevens producer. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 verschijnt zelf niet op het witte doek, maar gaat aan de slag als producer. Hamilton had eerder kleine optredens in Cars 2, Cars 3 en Zoolander 2, maar och verschijnt de coureur in de film over de Formule 1 niet op beeld. Over zijn korte cameo’s vertelde hij eerder: “Ik vind het leuk om te doen, maar ik weet niet of ik er echt talent voor heb”, aldus de Brit. “Ik doe mijn best, maar er zijn vele anderen die dit veel beter kunnen dan ik. Dus ik maak mijzelf geen illusies over een filmcarrière en dat ambieer ik ook helemaal niet, daarvoor vind ik racen nog veel te leuk en uitdagend.” Max Verstappen is dus nog niet af van Lewis Hamilton door zijn nieuwe uitdaging.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Waar gaat de nieuwe Formule 1-film over?

Het is nu dus officieel: de film gaat er komen, dat bevestigde Apple TV+ in een persbericht. In de film wordt het verhaal verteld van een oudere coureur (gespeeld door Brad Pitt) die terugkeert uit zijn pensioen om de strijd aan te gaan met een nieuwkomer binnen de koningsklasse van het racen. De regisseur is ook niet de minste. De film wordt geregisseerd door niemand minder dan Joseph Kosinki. Hij had ook de regie in handen van de film Top Gun: Maverick. Deze blockbuster is momenteel een groot succes in de bioscopen. Een datum of titel van de nieuwe Formule 1-film is nog niet bekend.