Food & Drinks

Vijf lekkere cocktails die je kan maken met gin

cocktails met gin

Als het gaat om het maken van bijzondere cocktails, dan komen we al snel uit bij gin. Het is een van weinige drankjes die je niet snel puur zal drinken. Logisch: het heeft een heel uitgesproken smaak en is juist daarom de favoriete drank om te gebruiken in een waanzinnig lekkere cocktail. De vijf lekkerste cocktails met gin stellen we aan je voor.

Gin Ting

It takes two to tango en dat is precies waar het bij de Gin Ting om gaat. Twee ingrediënten en meer heb je niet nodig. Deze cocktail heb je dus zo in elkaar gezet en succes is bijna vanzelfsprekend. Je kan er dus weinig verkeerd aan doen. De smaak is net zo simpel als lekker: licht bitter met een verfrissend deel citrus. Wil je het extra feestelijk aankleden, gebruik dan een stukje ananas of citroen en het plaatje is compleet.

Ingrediënten: gin, bruiswater (met smaak), ananas

Gin-tonic Twist

De basic gin-tonic ken je en dit is een vrij eenvoudige variatie op het beproefde recept. Verse basilicum en frambozen zorgen voor de verrassende twist. Dat het extreem lekker is kun je zelf ook bedenken. Het enige nadeel is wellicht dat je snel verkocht bent.

Ingrediënten: gin, elderflower tonic, frambozen, basilicum, ijs

Negroni

De Negroni is juist de verrassing van alle gin cocktails. Bitter, met een vol karakter en is ook nog lekker eenvoudig te maken. Gewoon drie gelijke delen Martini Rosso, Campari en gin shaken en daarna volop genieten. Aftoppen met wat ijsklontje en een schijfje Sinasappel en je bent helemaal klaar.

Ingrediënten: gin, Martini Rosso, Campari, sinaasappel en ijs

Hot Blue Tubbie

Ooit was er zoiets als Blue Curaçao, maar dit is duizend keer zo lekker. De combinatie van gin, citroensap en Bols Blue zorgt ervoor dat je deze cocktail niet snel vergeet. De grootste verrassing is echter de toevoeging van honing en warm water. Past overigens bij elk seizoen. Zie het als een lekkere opwarmer, maar dan net iets sterker.

Ingrediënten: gin, Bols Blue, citroensap, heet water en honing

White Lady

Oorspronkelijk was dit een cocktail waar men ‘crème de menthe’ voor gebruikte. Dat doen we niet meer sinds we massaal gin in armen hebben genomen. De gin maakt het wellicht wat droger, maar door het eiwit wordt het aangenaam zacht. Uiteraard moet je het wel durven: deze cocktail is namelijk wat dikker van structuur, maar dat maakt het gelijk een stik spannender.

Ingrediënten: gin, Cointreau, citroenschil (eventueel wat citroensap) en het eiwit van een vers ei