Gear

LEGO Super Heroes Series: de 1989 Batmobile

Batmobile

Jongens worden nooit volwassen en de kans is groot dat het vooral wordt veroorzaakt door LEGO. Op zich niet zo heel vreemd als je ziet welke modellen er in de Super Heroes serie verschijnen. Één van de meest aansprekende modellen is de replica van de Batmobile. Met ruim 3300 steentjes is het zelfs voor de meest gevorderde LEGO-fan een hele uitdaging om het in elkaar te zetten.

LEGO Super Heroes

Lego Super Heroes is een complete serie speelgoedmodellen van de bekende bouwsteentjes. Het is geïnspireerd op de personages, karakters en apparaten die je wellicht kent van de DC Comics– en Marvel Comics-personages. Het DC Comics-deel van de lijn werd eind 2011 als eerste gelanceerd. Het Marvel Comics-deel van de lijn werd gelanceerd op 10 april 2012, bijna gelijktijdig met de release van de film ‘The Avengers’.

LEGO Super Heroes – Batmobile

De eerste reeks uitgebrachte sets bevatte negen sets uit de DC Universe-lijn. De grootste set was “Arkham Asylum Breakout” en bevatte maar liefst 1619 blokjes en acht minifiguren. Naast de eerste release zijn twee polybagsets vrijgegeven onder de DC Universe-lijn. Dit zijn de “Batman jetski” en nu dus ook de “Batmobile”. Voorafgaand aan de eerste reeks had Lego vijf verschillende sets met minifiguurtjes weggegeven  als promotie tijdens de San Diego Comic-Con 2011.

De Batmobile

De LEGO versie van Batmobile is meer dan enkel een replica van de beroemde auto. Het is een exacte weergave van de wagen waarin Batman en Robin zoveel avonturen beleefden en bestaat uit exact 3306 LEGO steentjes. Opvallend genoeg zijn de ontwerpers er in geslaagd om ook de klassieke welvingen na te bootsen. Het geheel is met een lengte van 60 centimeter zeker niet klein te noemen.

Watch on YouTube

Speelgoed voor echt grote jongens: 249.99 euro

Ga je ermee aan de slag om de wagen in elkaar te zetten dan is het te hopen dat je over veel geduld beschikt, het is namelijk verre van eenvoudig. Het ‘even’ in elkaar zetten is er dus niet bij. Dat is vooral het gevolg van de talloze details. Zo is de cockpit via een schuifsysteem te openen, bevat het een bijzondere voorruit en kunnen de verborgen machinegeweren worden geactiveerd door aan de uitlaat te draaien. Met andere woorden, het is echt speelgoed voor de moderne man die zich weer even superjong wil voelen. Daar hangt overigens wel een aardig prijskaartje aan vast: 249.99 euro om precies te zijn.