Cars & Bikes

Legendarisch circuit staat te koop voor relatief weinig geld

race circuit

Droom jij ervan om een eigen circuit te bezitten? Nou, dat kan! In Amerika staat namelijk één van de meest iconische racebanen te koop: het legendarische Willow Springs Raceway. En geloof het of niet, de prijs valt best mee.

Het legendarische Willow Springs Raceway

Willow Springs Raceway, gelegen op ongeveer een uur ten noorden van het altijd levendige Los Angeles, staat te koop. Deze racebaan is best een groot begrip onder autoliefhebbers en staat bekend om zijn erg rijke geschiedenis. Het circuit is meer dan 4 kilometer lang en sinds de opening in 1953(!) is er, naast soms wat opknapbeurten, niet veel aan veranderd. Hoewel er sinds de jaren ’80 geen grote races meer worden georganiseerd, bleef het circuit populair als filmlocatie voor de grootste Hollywood films.

Wat krijg je allemaal voor je geld vraag je je misschien af? Naast het hoofdcircuit zijn er nog zes kleinere circuits aanwezig. Het terrein beschikt over camperplaatsen, een restaurant, verschillende banden- en garageshops, en zelfs een eigen tankstation. Deze complete infrastructuur maakt het circuit niet alleen geschikt voor races, maar ook voor allerlei andere evenementen en bijeenkomsten.

De prijs: best een koopje

De exacte vraagprijs wordt niet vermeld in de advertentie, maar volgens een Amerikaanse vastgoedsite moet je rekenen op ongeveer 2,25 miljoen dollar, oftewel 2,08 miljoen euro. Ja, dat is een flinke som geld, maar bedenk wat je ervoor terugkrijgt en het is een koopje. Een groot circuit met een legendarische naam, uitgebreide voorzieningen en de mogelijkheid om er met je hele vriendengroep te wonen en te rijden. Vergeleken met andere investeringen in vastgoed, is dit circuit een goedkoop buitenkansje.

Dus, als je altijd al gedroomd hebt van een eigen racebaan, is dit je kans. Willow Springs Raceway wacht op een nieuwe eigenaar die de legende voort wil zetten.