In deze tijd beginnen we wat meer gewend te raken aan lange wandelingen en minimaal 10.000 stappen per dag. Maar wat nou als je dat straks gewoon lekker op je eigen terrein kunt doen? Met dit landgoed aan het IJsselmeer kan dat allemaal.

landgoed IJselmeer

Diversiteit aan natuur om je heen

Op dit landgoed dicht bij het IJsselmeer van 16 hectares kan je binnenkort zelfs je rondje hardlopen op je eigen grond. Tijdens normale wandelingen kijk je daarnaast je ogen uit: je hebt bossen, het IJsselmeer, weiden, bloementuinen en een fruitboomgaard. Je kan dus ook een keer gaan vissen, zwemmen of varen in je eigen meer. Het is een paradijs voor de natuurliefhebber, want zelfs reeën komen af en toe langs. En dat alles met volledige privacy. Vanuit het hoogste punt van je woning heb je een belachelijk uitzicht over Urk, Enkhuizen en je eigen landgoed met geiten en Schotse Hooglanders. 

Het landhuis

Ja, er komt ook nog een huisje bij. En niet zomaar één; het landhuis doet namelijk erg denken aan een kasteel. Je hebt hoge plafonds, glazen deuren voor enorm veel licht, vloeren van marmer en enorm ruime kamers. En dat is nog lang niet alles. Je hebt ook een bibliotheekkamer, tuinkamer, een aparte garderoberuimte en houtkachels in overvloed. Aan sfeer heb je dus geen gebrek in deze woning. Vanaf de woonkeuken kijk je uit op je eigen meer met zwanen en eenden. Heb je logees? No problemo, je hebt namelijk zeven slaapvertrekken (inclusief een torenkamer). Om ‘m nog even af te maken; je hebt ook een ontzettend grote aangebouwde schuur met aparte berging.

Kijken, kijken, wel kopen?

Het landgoed in Mirns, in het natuurrijke Gaasterland met al haar wandel- en fietsroutes en een jachthaven en 9-holes golfbaan nabij, kost je maar liefst 3,3 miljoen euro. Maar dan heb je ook wat. Of, beter gezegd, alles.