We kennen allemaal het merk Land Rover dat bekend is vanwege zijn grote, zware en brute wagens. De Land Rover Defender is veruit de bekendste van de reeks zware bolides. Dit jaar is het Land Rover’s 70e verjaardag en dat viert het merk met – je raad het al – een speciale Land Rover Defender! We hebben het over de Land Rover Defender Works V8 70th Edition.

Land Rover’s 70e verjaardag

Wie jarig is, trakteert. Nee, Land Rover geeft geen gratis Defenders weg, daar zijn die wagens net even te duur voor. Wat ze ons wel voorschotelen is een nieuwe Land Rover Defender. Deze is op zichzelf al een hele traktatie voor het oog. De Land Rover Defender Works V8 70th Edition heeft naast een grote naam ook grote looks en prestaties. Of je nou voor de vierdeurs gaat of de kortere tweedeurs, het blijft een ontzettende lange wagen. Naast dat hij beschikt over extreme dimensies heeft hij ook een opgekalefaterd uiterlijk. Dit valt wel te zien aan de foto’s. Land Rover’s 70e verjaardag is wat ons betreft geslaagd

Land Rover's 70e verjaardag Land Rover's 70e verjaardag Land Rover's 70e verjaardag

Defender Works V8

We moeten het even over de prestaties hebben, want dat is een verplicht onderwerp bij een auto die de term ‘V8′ in de titel heeft. Land Rover kon het niet laten om voor deze versie extra veel pk’s mee te leveren. We hebben het over een flinke stoet van zo’n 400 paarden. Knap werk, van die 5.0 liter V8. Hij levert ook knap werk op het gebied van acceleratie. Het beest van een wagen doet de sprint van 0-60 mijl nogal lichtvoetig: in zo’n 5.6 seconden welteverstaan. De 0-100 km/u tijd zal hier niet ver boven liggen. ‘Houd je vast’ denk je als je met je vrienden naar de horizon lanceert. Dit hoeft echter niet, want dat doen de Recaro sportstoelen met stierenleer al voor je. Wat je ook niet zelf hoeft te doen is schakelen. Deze Land Rover gaat namelijk mee met zijn tijd en levert de wagen met een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen.

Land Rover's 70e verjaardag Land Rover's 70e verjaardag