Kans is groot dat we vroeger allemaal met autootjes hebben gespeeld. De één verzamelde ze zorgvuldig met verpakking en al, de ander bouwde ramps van stapels boeken voor de sickste stunts. Hoe trots je ook op je verzameling was (en met terugwerkende kracht nog steeds bent), een ‘speelgoedauto’ zo dik als deze hebben we allemaal nog nooit gezien. De Land Rover Defender krijgt in de nabije toekomst misschien een op afstand bestuurbare feature.

Land Rover Defender

De Land Rover Defender kreeg onlangs nog een geheel nieuw uiterlijk. Het originele model werd na 71 succesvolle jaren voor het eerst drastisch vernieuwd. Dit alles met een mix van enthousiasme en teleurstelling bij de fans als resultaat. Die kwestie doet er vandaag even niet toe, het gaat nu even over het speelgoedauto aspect.

Land Rover Defender

Om dat iets verder toe te lichten: het is niet écht een op afstand bestuurbare auto die je je neefje tijdens kerst cadeau doet. Het gaat hier om een echte Land Rover Defender, maar dan met een op afstand bestuurbare optie. Op het eerste gezicht lijk je er niet veel aan te hebben, het op afstand besturen van je eigen auto. Maar think twice. De Defender is de ideale auto om op onverharde en onvoorspelbare terreinen te rijden. Dit is kicken, maar geeft ook het risico dat je vast komt te zitten in een moeilijke situatie.

Problemen oplossen en voorkomen

Je kunt natuurlijk je vriendin naast de auto zetten om aanwijzingen te geven over hoe ver die puntige rots nog van je bumper verwijderd is. Voorzichtige voorspelling: een meter betekent voor haar duidelijk wat anders dan voor jou, rots wint van bumper, ruzie in de auto. Hoe fijn zou het dan zijn als je de auto uit kunt stappen en hem met perfect zicht op de situatie kunt besturen? Dat is precies wat ze dachten, bij Land Rover.

Te ver van je auto af staan is geen optie. Zodra je buiten het bereik van de Activity Key valt is er geen beweging in te krijgen. Dit hele idee past goed in het plaatje van de Land Rover Defender. Hij is immers al voorzien van een bak aan technologie waarmee het detecteren van obstakels makkelijk wordt gemaakt. Dit op afstand bestuurbare extraatje zou hier prima bij passen.