De Defender is ontwikkeld voor gebruik onder extreme omstandigheden. De auto is uitgerust met schroefveren en wordt permanent vierwiel aangedreven. Het komt geregeld voor dat custom shops deze terreinwagens onder handen nemen, om hem zodoende nog een tikkeltje extremer te maken. Middels een customize project en in goed overleg met de klant wordt de wagen dan geheel naar wens van de klant aangepast. Dit keer is het gelukt om een ware Batman-auto te creeren met de toepasselijke bijnaam ‘Dark Knight‘.

Land Rover D110 Dark Night

Het East Coast Defender team dat hier verantwoordelijk voor is heeft een prachtig meesterwerk afgeleverd. Deze unieke Land Rover D110 is volledig onder handen is genomen. Men is begonnen om er een nieuwe kooi omheen te bouwen. Daarna is de volledige buitenkant mat zwart gespoten en dat geeft de auto een mysterieus en stoer uiterlijk mee. Het doet daarom ook wel denken aan de auto die in the Dark Knight werd gereden. Tevens zijn er grote LED lampen boven op de auto gezet en 20 inch wielen zodat de auto zelfs in het donker door een heuvelgebergte kan trekken. Met de 4×4 aandrijving weet je zeker dat je nooit vast komt te zitten en elk obstakel kan overwinnen.

Land-Rover-D110-gewoonvoorhem Land-Rover-D110-gewoonvoorhem 2 Land-Rover-D110-gewoonvoorhem 1 Land-Rover-D110-gewoonvoorhem 4 Land-Rover-D110-gewoonvoorhem 3