Natuurlijk is het helemaal prima als je zoveel geld hebt, dat je jezelf een supercar cadeau kan doen. De Lamborghini Aventador SVJ Roadster is nou eenmaal niet de standaard familiewagen. Kun je die aanschaffen, dan heb je het wel gemaakt. Het mooie is dat je zo’n wagen ook een persoonlijk tintje kan geven door een uniek nummerbord te kopen. Dat kan niet in elk land en als het wel kan kost het vaak een vermogen.

Duurste Lamborghini vanwege kenteken

De Lamborghini Aventador SVJ Roadster werd ‘ontdekt’ door YouTuber Fipeux in Monaco. Op het eerste oog is er niks bijzonders aan te zien, maar dat veranderd als het kenteken met slechts drie cijfers: ‘123’ in beeld komt. Het is een kenteken uit Qatar en heeft volgens de verhalen zo’n 12 miljoen dollar gekost. Daarmee is het bijna de duurste kentekenplaat uit de geschiedenis. Alleen een in Abu Dhabi gevestigde zakenman met de naam Saeed Al Khouri heeft meer af moeten tikken voor zijn kenteken, namelijk 14 miljoen dollar.

Lambo kentekenplaat

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

De Lamborghini Aventador SVJ Roadster rijdt nu dus rond met een kenteken wat 20 keer zoveel kost als de wagen zelf. Dat wil zeggen, als het een instapmodel betreft. De in mat parelwit met glanzend zwarte accenten geschilderde Lamborghini Aventador SVJ Roadster heeft namelijk een prijskaartje van 574.000 dollar. Dat is overigens de ‘vanaf’ prijs. Wil je er nog een paar extra speeltjes bij hebben, dan gaat het ding dus nog meer kosten. Voor dat bedrag krijg je overigens wel veel wagen terug. Zo beschikt de Aventador SVJ Roadster over een hele fijne 6,5-liter V12-motor, goed voor zo’n 759 pk en een koppel van 531 Nm. In een hele nette tijd van 2.9 seconden trek je vlotjes op naar 100 km/u. Trap je het gaspedaal nog iets dieper in, dan bereik je al snel de topsnelheid van 350 km/u.