Het is een dubbel gevoel. Aan de ene kant kan het nieuwe seizoen van La Casa de Papel niet snel genoeg komen, aan de andere kant is de serie daarmee ook ten einde gekomen. Seizoen 5 wordt namelijk het laatste deel. Een La Casa de Papel spin-off kan een goed alternatief zijn. Maar komt die er wel of niet?

La Casa de Papel spin-off

Er zijn meer dan genoeg personages die wat ons betreft een La Casa de Papel spin-off kunnen dragen. Denk aan publieksfavoriet Berlin, verteller Tokio en natuurlijk el Professor. Een potentiële spin-off zou kunnen focussen op het leven van deze personages vóór de gebeurtenissen in de originele serie. Álex Pina, de bedenker achter de serie, zei eerder ook dat volgens hem élk La Casa de Papel personage de hoofdpersoon zou kunnen zijn van zo’n spin-off. Nu heeft Javier Gómez Santander, de scenarioschrijver van de serie, echter minder positieve uitspraken gedaan over de toekomst van de serie.

Javier Gómez Santander over toekomst La Casa de Papel

Een spin-off van La Casa de Papel? Als het aan Javier Gómez Santander ligt gaat die er voorlopig niet komen. Althans, hij zei dat hij geen spin-off overwoog. Volgens de scenarioschrijver gaat het vijfde seizoen om een goede manier stoppen. Er zijn dus geen concrete plannen om de serie in een andere vorm te gieten. Toch zegt Javier Gómez Santander ook dat hij het niet volledig kan uitsluiten. Er blijft dus altijd een sprankje hoop dat we Denver, Nairobi en de rest nog een keer gaan terug zien.

La Casa de Papel spin-off

Meer van La Casa de Papel-producer Álex Pina

Goed, het blijft dus even afwachten (en hopen) op die La Casa de Papel spin-off. Álex Pina heeft echter niet stilgezeten. Hij werkte eerder aan White Lines. Van die serie kijken we reikhalzend uit naar het tweede seizoen. Binnenkort kunnen we ook Sky Rojo, over drie prostituees op een spannende vlucht voor hun pooier, verwachten. En natuurlijk seizoen 5 van ons geliefde La Casa.