Ongelofelijk, we zijn pas net voorgesteld aan de 5 nieuwe bendeleden met wie we het avontuur van seizoen 3 aangaan. Toch weten de makers van La Casa de Papel ons gewoon nog meer in extase te brengen. Terwijl het derde seizoen van de populaire Netflix-serie pas 19 juli online gaat, is La Casa de Papel seizoen 4 alweer in de maak!

La Casa de Papel seizoen 4

Niemand minder dan Álex Pina, de maker van de serie, heeft dat tijdens een evenement in Spanje ten gehore gebracht. Zijn mededeling was dat de opnames niet gestopt zijn, maar juist worden verlengd tot en met augustus om de nieuwe reeks te schieten. Of dit het laatste seizoen is weten we niet. We kunnen je zelfs nog niet eens vertellen waar het vierde seizoen over gaat. Details zijn namelijk nog niet verklapt om het mysterie en de geheimen van seizoen 3 niet bloot te leggen!

La Casa de Papel seizoen 3

Over seizoen 3 gesproken. In de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel hebben we kennis mogen maken met de genialiteit en daadkracht van El Profesor en zijn banditos. Over hun schouders konden we meekijken hoe de grootste roof in de geschiedenis gepleegd werd. De bezetting van de Koninklijke Munt van Spanje, waar het geld gedrukt wordt. Nadat dit gelukt is genieten ze van een vakantie, maar daar gaat het in het derde seizoen flink mis.

Omdat een gewone bankoverval (met cash) best wel 2018 is, zal de overheid deze keer van zijn goudstaven beroofd worden. Er ligt namelijk een voorraad van 9,1 miljoen troy ounce aan goudstaven in een zwaar beveiligde kluis diep onder de Plaza de Cibeles! Dit wordt dus een zware tot onmogelijke klus, aangezien de constructie zo oud is dat deze afstamt uit de Spaanse Burgeroorlog (1939). De 2,5 km² grote kluis begeeft zich 48 meter onder het stadsplein en is beveiligd met een natte boobytrap. We bedoelen dat de gangen om de ruimte bij het kleinste beetje gevaar volledig onderwater worden gezet. Dit gebeurd met water uit de ondergrondse rivieren, meer hierover lees je hier.