Ooit van de Amerikaanse kunstenaar Doug Aitken gehoord? De beste man heeft er een handje van om spiegelhuizen neer te planten op een vrij bijzondere locatie. Niet de spiegelhuizen waar je op de kermis je hoofd in stoot, maar meer in de vorm van pure kunst. Zo deed hij dit eerder al in Palm Springs en een gebruikte bank in Detroit, nu waren de Zwitserse bergen aan de beurt. Aanschouw daarom het nieuwste familielid in Aitken’s Mirage-serie; Mirage Gstaad!

Doug Aitken Mirage Gstaad 1 Doug Aitken Mirage Gstaad 2 Doug Aitken Mirage Gstaad 3 Doug Aitken Mirage Gstaad 4 Doug Aitken Mirage Gstaad 5 Doug Aitken Mirage Gstaad 6

Mirage Gstaad

Het weerspiegelende kunstwerk diende als een van de blikvangers op het kunstfestival Elevation 1049, waarvan afgelopen 1 t/m 3 februari de opening plaatsvond. Geen nood, want het festival duurt maar liefst 2 jaar zolang de kunst haar heil niet ergens anders vinden wilt. Naast Doug Aitken vertonen ook Nina Beier, Suzanne Ciani, Dominique Gonzalez-Foerster, Zhana Ivanova, Marie Karlberg, Isabel Lewis, Liz Magic Laser & Cori Kresge, Naama Tsabar en Marianne Vitale hier hun kunsten.

Aan het platform Dezeen gaf Aitken nog wat tekst en uitleg over zijn creatie, wellicht dat het je motiveert om het te gaan bewonderen: “De toeschouwer kan terugkeren naar het stuk als de seizoenen veranderen, wanneer het stormt in de herfst of in de zomer als de weide groen is. Naarmate onze levens veranderen, verschuift het artwork met ons mee.” Op zich heeft hij hier wel een punt! Dus mocht jij naast of tijdens de Wintersport nog een culinair uitstapje willen maken, dan kun jij je melden in het pirtoreske dorpje in het Berner Oberland in Zwitserland!