De snelweg is voor veel mensen een goede plek om je snelheid eens even goed op de proef te stellen. Dit vond een 34-jarige man uit Oostenrijk ook. Zijn snelheid? Hij boekte ‘m met 338 kilometer per uur over de snelweg en dat deed hij geheel in stijl in z’n Porsche 911 GT3 RS. En om deze man staande te houden bleef er maar een optie over voor de politie: een kunstmatige file opzetten.

Kunstmatige file

Op Grand Theft auto weet de politie hier wel raad mee. Ze beuken je van de weg. Maar in de realiteit is het toch lastig om iemand met zo’n snelheid staande te houden. De Oostenrijkse politie moest daarom ook met een plan komen om hem aan te houden. Al hoewel de bestuurder niet geflitst werd, kreeg de politie meldingen dat iemand met ‘Bizarre snelheden’ over de A1 bij Amstetten reed. De agenten besloten er achteraan te gaan, maar tevergeefs. Iemand die met 338 kilometer per uur over de weg raced bleek toch niet zo gemakkelijk te stoppen. Tot dusver 1-0 voor de bestuurder.

Wat doe je dan? Nou de politie kwam met een plan om een politiewagen verderop een kunstmatige file te laten vormen. Zo moest de bestuurder zijn vaart wel verminderen, waardoor hij kon worden ingehaald en je raadt het al: kon worden aangehouden.Tussenstand 1-1. Eenmaal aangehouden gaf de bestuurder geen kik en zei hij juist vol enthousiasme ‘Ik heb een snelheid van 338 kilometer per uur aangetikt.’ Echter kwamen de metingen van de politie op zo’n 280 kilometer per uur, dat scheelt toch weer zo’n 60 kilometer. We horen je nu al denken “die is zijn rijbewijs kwijt.” Maar niks is minder waar, want de bestuurder beschikte niet eens over een rijbewijs.

338 kilometer per uur kunstmatige file porsche gewoonvoorhem 1

Levensgevaarlijk was het zeker, maar wie nou de uiteindelijke winnaar is? Wij houden het toch maar op een gedegen gelijkspel. Zijn straf is vooralsnog onduidelijk, maar deze zal ongetwijfeld fors zijn.