Er zijn talloze redenen waarom jij geen koffiezetapparaat in huis hebt. Allereerst leent je aanrecht zich niet voor een plastic apparaat. Je kunt de ruimte en het geld prima gebruiken voor andere zaken. Daarnaast kost het zetten van koffie vrij veel tijd en dat is zeker op de momenten dat je koffie drinkt (‘s ochtends) iets waar je weinig van hebt. Misschien ben je zelf niet bepaald
een koffiedrinker, maar zijn je gasten dat wel. Echter wil je hen wel een lekker kopje koffie kunnen inschenken. Maar om voor die paar kopjes per jaar honderden euro’s uit te geven, is ook weer zoiets.

Er zijn verschillende manieren hoe je koffie kunt zetten zonder apparaat. Wij zochten ze uit en ondervonden de uitkomst zelf!

Barista style espresso: NESCAFÉ AZERA

De makkelijkste en lekkerste manier is toch wel AZERA, van NESCAFÉ. Deze koffie wordt gemaakt van fijngemalen arabica koffiebonen. Met deze barista style espresso, kun je zelf heel eenvoudig bepalen hoe jij jouw koffie wilt. Ga bijvoorbeeld voor een wat sterkere koffie door een extra schepje toe te voegen of maak een cappuccino / Latte door er melk aan toe te voegen.

Hoe je thuis het beste kopje koffie zet zonder duur koffiezetapparaat

NESCAFÉ

AZERA Espresso

Hoe je thuis het beste kopje koffie zet zonder duur koffiezetapparaat

NESCAFÉ

AZERA Decaf

Met een goede oploskoffie kun je overal en altijd een heerlijke koffie maken. Naast dat dit heel gemakkelijk is, is het ook relatief goedkoop en heb je enkel heet water nodig. Oploskoffie is tevens erg handig om mee te nemen op vakantie, in de auto of naar het werk. Het grote voordeel van NESCAFÉ AZERA is dat je kwaliteitskoffie drinkt, met een korte bereidingstijd en zonder enig apparaat.

Old school: Filter koffie

We associëren ‘ouderwets koffie zetten met een filter’ meestal met het primitieve imago van kamperen. Zet je ketel met water op het vuur en zodra het kookt, schenk je het op in een trechter met filter.

Ondertussen is deze manier van koffiezetten wel weer helemaal terug. Nadelen zijn echter dat je een sterke filter smaak aan de koffie kan overhouden en dat een deel van de koffie in het filter blijft hangen. Met een aantal trucjes kun je dit grotendeels
voorkomen, maar misschien een beetje te veel van het goede.

Cafetière – French press:

De cafetière wordt ook wel French Press genoemd. Met deze manier van koffiezetten heb je geen filter nodig en blijft alle smaak behouden. Ook dit is eigenlijk een manier van ouderwets koffie zetten. Het ding is, dat de cafetière eigenlijk wel een apparaat is en derhalve ruimte in beslag neemt. Het apparaat is echter vrij goedkoop in aanschaf.

Hoe werkt het? Na een wachttijd van ongeveer 4 minuten druk je de zeef naar beneden. Hierdoor wordt de koffie en het koffiegruis gescheiden. Het grootste nadeel van de cafetière is dat er nooit alles gescheiden wordt, wat ertoe leidt dat je altijd wat gemalen bonen in je koffie zult hebben.

Perculator

Perculator, Moka/espresso potje of Macchinetta. We bedoelen allemaal hetzelfde: een aluminium potje dat je op het vuur kunt zetten en waarmee je een sterke bak koffie maakt.

Het gevaar bij de perculator zit hem in het feit dat (wanneer je niet goed oplet) je een bittere koffie kunt krijgen. Houd je niet van sterke koffie, ga dan zeker niet voor deze manier van koffie zetten.

Er zijn tal van manieren hoe jij jouw bakkie kan drinken en een ieder doet dat op zijn eigen manier. Ontdek welke koffie bij jou past en probeer NESCAFÉ AZERA while you’re at it!