Nu de vakantieperiode aan de gang is, wordt het tijd om plannen te maken. Mocht je budget het net niet toelaten om ergens een dure villa te huren, dan is er nog een andere optie: je eigen luxe koepeltent. Dat klinkt misschien proletarisch, maar als je er eenmaal in hebt geslapen dan wil je niks anders meer. De semi-permanente structuur van deze vakantietent maakt kamperen ineens een heel luxe gewaarwording.

Unieke glamping ervaring in je eigen koepeltent

Deze strakke, mobiele woning is de manier om op een moderne wijze comfort en luxe te combineren. De koepeltent is eenvoudig op te zetten en kun je op bijna elke locatie kwijt. Met andere woorden, mocht je het nodig vinden om op een rotsachtige ondergrond je vakantie te spenderen, dan hoeft dat met deze koepeltent geen probleem te zijn. De tent bestaat uit een solide constructie van een stalen frame en een stevige polyester hoes. In tegenstelling tot de meer  traditionele tenten is deze koepeltent bestand tegen zware regen- of sneeuwval, zodat je het hele jaar er op uit kan trekken. Nog leuker: je hebt geen polyester doek wat je opzij moet schuiven om de tent te betreden, maar een echte deur. De panoramische dakramen zorgen ervoor dat je voldoende lichtinval hebt, bovendien kun je in de nachtelijke uren ook van binnenuit van de sterrenhemel genieten.

koepeltent

Geodetische koepeltent

Mocht zo’n koepel je nu al hebben overtuigd, houd er dan rekening mee dat je het geheel als bouwpakket zal ontvangen. Het kan dus verstandig zijn om eerst even te oefenen met het opzetten. Zo voorkom je dat je straks op een doorweekte camping je goede humeur gaat verliezen na een onvoorstelbaar lange autorit. De set bestaat uit een stalen frame, polyester hoes met dakramen en ventilatieopeningen. Vergeet even de gebruikelijke tentharingen, je zal het nu moeten doen met bevestigingsschroeven, bouten en andere materialen die je erbij geleverd krijgt.

Waterdicht en weerbestendig

De polyester hoes is waterdicht en weerbestendig. Op een regenachtige dag lekker knus binnen zitten zonder nat te worden is dus geen punt. Mocht het belangrijk zijn: de koepeltent is ook bestand tegen UV-straling. De hele constructie kan worden verankerd op een betonnen of houten vloer. De koepeltent is daarnaast, mits goed opgezet, ook bestand tegen extreem weer en aardbevingen. Aan de binnenkant is een zee aan ruimte zodat je zelfs een apart gedeelte kan inrichten als slaapkamer. Mocht je het nog gezelliger willen maken, dan kun je zelfs de plaatsing van een minikeuken overwegen. Op regenachtige dagen kan je dan gewoon binnen koken. Aansluiten op de aanwezige elektriciteits- en watervoorziening is geen probleem. Ook goed nieuws voor eco-toeristen: de koepeltent kun je eenvoudig aansluiten op een bestaande septic-tank. De koepeltent is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 5, 6 of 7 meter. Het is geen goedkope optie, reken op zo’n 8.000 euro voor het kleinste model.

koepeltent

Zit je liever op wat grotere hoogte tussen de bomen? Check dan deze next level boomhut.