Dat voetballers weinig op hebben met scheidsrechters zal duidelijk zijn. Het is niet de best betaalde functie in het voetbal en vaak is de scheidsrechter degene die het nooit goed doet. Daar komt bij dat je als voetbalploeg niet kan kiezen wie de wedstrijd gaat leiden en moet je dus maar afwachten of de man in kwestie zijn vak verstaat. Degelijke kritieken zul je wellicht minder vaak horen als het een vrouwelijke scheidsrechter betreft. In het geval van de Spaanse Eugenia Gil Soriano wil elke ploeg dat zij voortaan komt fluiten.

Knappe scheidsrechter

Alhoewel het natuurlijk gaat om het correct toepassen van de spelregels, is het een hele verademing om in plaats van een stel harige benen, het lijf van Eugenia op de velden te zien. Helaas voor ons fluit ze enkel in de Spaanse competitie, maar de toon is in ieder geval gezet. Opeens vinden we zelfs wedstrijd van relatief onbekende Spaanse ploegen een verademing om te aanschouwen. Dat wil zeggen, het vrouwenvoetbal. Bij de heren is ze voorlopig nog niet gesignaleerd.

Primera División Femenina

De 25-jarige schoonheid maakte haar debuut in 2016 in de Primera División Femenina, de hoogste divisie van het Spaanse vrouwenvoetbal. In vijf jaar jaar heeft zij 29 wedstrijden mogen leiden en dat is dus niet bijster veel. Daar is echter een goede verklaring voor. De in het Spaanse Mérida (Badajoz) geboren scheidsrechter heeft namelijk in de VS Organisatie & Management gestudeerd aan de Robert Morris University. Daar hield zij zich ook al bezig met atletiek en dat doet ze niet onaardig gezien haar persoonlijke records. Zo liep ze de 4×800 meter estafette in 9:16:08 en is haar persoonlijke record op de 60 meter (binnen) 8:11. Ook op de buitenbaan kan ze een ander sprintje trekken en loopt ze de 400 meter in een noemenswaardige tijd van 58:38.

Eugenia is een regelrechte hit op Instagram

Gezien haar ervaring op het gebied van atletiek en haar opleiding is het dus niet zo heel vreemd dat ze scheidsrechter is geworden. Mocht ze overigens de komende jaren wel bij de heren gaan fluiten, dan vermoeden we zo dat het aantal overtredingen zal toenemen. Het zou immers geen straf zijn om van haar een gele kaart te krijgen. Wil je meer van haar zien, check dan vooral haar Instagram pagina.

Dat het scheidsrechters vak niet het enige beroep is dat knappe vrouwen herbergt, bewees deze bloedmooie boerin eerder al eens. Ook de advocatuur kan er wat van.