Gear

Deze 5 kledingstukken moet elke man in zijn kledingkast hebben hangen

kledingstukken man

‘Kleren maken de man’ is zo’n uitdrukking die klopt als een bus. Wie goed gekleed de deur uitgaat, geeft immers een veel betere indruk af dan iemand die er uitziet als een wandelende ontplofte kledingkast. Maar welke kledingstukken moet een man nou écht in huis hebben? Wij zetten de vijf meest essentiële kledingstukken voor een man op een rijtje.

5 kledingstukken die niet in de klerenkast van een man mogen ontbreken

Ongeacht welke kledingstijl jij hebt; deze 5 kledingstukken mogen niet in de kledingkast vaneen man ontbreken. Met dit in je garderobe straal je zelfverzekerdheid, stijl én klasse uit. Grote kans dat jij binnenkort bekendstaat als de lokale best geklede man. Dan kan zelf Mr. Stijlvol himself – James Bond natuurlijk – nog wat van je leren.

1. Mantels

Een mantel is zo’n kledingstuk dat niet in je kledingkast mag ontbreken. Niet zo gek als je kijkt naar de geschiedenis van dit kledingstuk. Mantels werden al gedragen door de Romeinen en Oude Grieken. In de negentiende eeuw werd een mantel beschouwd als een kledingstuk van rijkdom en klasse. Waar je bij een jas het probleem hebt dat je gehele outfit wordt verborgen, kun je bij een mantel goed de eronder zittende kleding laten zien. Ook voorkomt de mantel dat de kleding eronder kreukt.

2. Wit overhemd

Een echte klassieker die niet in het rijtje van 5 kledingstukken die elke man in zijn kledingkast moet hebben. Want zeg nou eerlijk: met een wit overhemd ben je én helemaal het mannetje én je kunt het eigenlijk overal op dragen. Draag het op een mooie pantalon voor die casual look. Wil je juist helemaal uitpakken? Een mooi pak kan het helemaal afmaken.

3. Accessoires

Nog zo eentje die je niet kunt wegdenken uit de lijst van kledingstukken die iedere man moet hebben: accessoires. En dan bedoelen we accessoires in de breedste zin van het woord. Zo kan een goede klok om je pols zorgen voor die finishing touch. Maar bij accessoires hoef je niet alleen aan een klokwerk te denken. Ook een goede zonnebril of een stijlvolle armband geven jou een uitstraling om over naar huis te schrijven. Ben je van de hoofddeksels? Dan kunnen een pet (of muts bij het koude weer)  ook zeker niet misstaan.

4. Nette pakschoenen

Hoewel een nette sneaker ook zeker niet mis is, mag een paar nette pakschoenen niet ontbreken in je garderobe. Kwalitatieve pakschoenen zijn de investering meer dan waard. Kies een goed en tijdloos paar, zo kun je er nog jaren mee vooruit.

5. Donkerblauwe jeans

Last but not least in het rijtje van kledingstukken die iedere man moet hebben: donkerblauwe jeans. Jeans zijn een belangrijk onderdeel van elke kledingkast (en outfit). Zorg voor een paar dat lekker zit en die je makkelijk kunt combineren met andere kleding.