Denken we aan de zomer, dan denken we aan zonnige warme dagen, ijskoude drankjes, kleurrijke settings en goede muziek. Het kledingmerk Tropical Africa is een combinatie van al deze dingen, uitgevoerd in stijlvolle, opvallende en vooral super toffe outfits.

Tropical Africa, een vaste gast op de zomerdagen

Voor iedereen die afgelopen jaren heeft staan dansen op de zomerse festivals kunnen deze kledingstukken bekend voorkomen. Tropical Africa (of ook wel TA)  werkte samen met populaire festivals als Amsterdam Open Air en STRAF_WERK en voorzag al velen van de perfecte zomeroutfit.

De kleding van Tropical Africa is niet te missen. De prints zijn kleurrijk, heel divers en opvallend. De zomer is compleet vertegenwoordigd in deze collectie van knallende outfits.

‘Let’s change the world together’

Maar er is meer. Wat is beter dan flaneren in de tofste outfits, wetende dat met de aankoop er wordt gebouwd aan een betere wereld? Dat moeten de mannen van Tropical Africa hebben gedacht bij het opzetten van hun label.

De missie van Tropical Africa is een toffe: enerzijds de mensen hier voorzien van unieke kleding, en anderzijds werken aan een duurzame productie met benefits voor alle betrokken partijen. Zo werken ze bij TA samen met trotse en gepassioneerde lokale kleermakers en gaat daarnaast nog 15% van het aankoopbedrag naar lokale projecten in Ghana. Om je een beetje een beeld te geven wat dit teweeg kan brengen: het afgelopen halfjaar is er een basisschool in Accra gerenoveerd. Iets wat voor 285 kinderen betekent weer onderwijs te kunnen krijgen. Fantastisch toch?

Tropical Africa

De collecties van TA

En dan terug naar de kleren, want wat valt er allemaal voor kleurrijks te scoren voor deze zomer? Tropical Africa heeft vorige week haar eerste zomercollectie gelanceerd. Een verzameling kledingstukken waarmee jij deze zomer gegarandeerd de show steelt in je tropische outfit.

Ook voor deze nieuwe collectie geldt dat er een deel van de opbrengst naar Ghana gaat, ditmaal om maaltijden te verzorgen voor mensen met ernstige honger als gevolg van het coronavirus.

De zomercollectie van Tropical Africa bestaat uit verschillende shirts (unisex modellen) die ieder voorzien zijn van een print vol speciale kleurrijke Afrikaanse elementen.  Aan jou de keuze welk ontwerp het beste jouw summervibe symboliseert.

In de kleding van Tropical Africa rock jij je look van deze zomer

TA

The Kalagiu

In de kleding van Tropical Africa rock jij je look van deze zomer

TA

The Lamin

Voor wie besluit echt alles uit deze zomer te willen halen, en zijn outfit naar een nog hoger, opvallender en in onze ogen toffer level wil tillen, gaat natuurlijk voor een combi-set. Hier steel je niet alleen de show in een vrolijk shirt, maar ga je all in door er een compleet pak van te maken. Why not?

In de kleding van Tropical Africa rock jij je look van deze zomer

TA

The Zanzibar

In de kleding van Tropical Africa rock jij je look van deze zomer

TA

The Luanda

Op de site van Tropical Africa vind je een duidelijk overzicht van de hele collectie en meer. Zo zie je hier ook wat toffe vesten, de vrolijke bucket-hats en zelfs mondkapjes in de typerende stijl van het label.

In de kleding van Tropical Africa rock jij je look van deze zomer

TA

The Nimma

In de kleding van Tropical Africa rock jij je look van deze zomer

TA

The Nimma

Want het feit dat we deze zomer niet weekend aan weekend de leukste festivals afgaan betekent natuurlijk niet dat er geen reden is om er niet alles uit te halen wat er nog wel in zit. Iets wat met het dragen van een outfit van TA zo goed als vanzelf gaat.