Christian von Koenigsegg is een baas als geen ander. Een dergelijke naam mag je dragen wanneer jij je visie verwezenlijkt om de snelste auto’s ter wereld te maken. Nu bestaat er enig debat over welke auto de titel van ‘snelste’ mag dragen. Al denken we dat je moeilijk met argumenten kan komen tegen auto’s met de meeste pk en hoogste topsnelheid. Ook op het circuit bieden weinig hypercars tegenstand. Hier schreven we eerder al over, maar nu is er een nieuwe ‘cherry red’ editie van haar nieuwste model. Maak kennis met de nieuwe kersrode Koenigsegg Jesko.

Ode aan Christians pa

De vader van Christian is niet meer. De legende was verantwoordelijk voor de passie voor auto’s van zijn zoon. En dat heeft goed uitgepakt. Zo valt ook te zien aan de nieuwste auto, die speciaal vernoemd is naar zijn vader. De Koenigsegg Jesko moet uiteindelijk een record van 482 km/u neerzetten. Twee dingen spelen hierin een cruciale rol, namelijk de motor en het gewicht.

kersrode koenigsegg jesko kersrode koenigsegg jesko

Ze hebben er bij Koenigsegg een heftig gemodificeerde versie van de 5,0-liter V8 in gepompt. Deze was ook te vinden in de Agera RS. De krukas is 5 kilo lichter en de motor kan nu tot 8.500 tpm draaien. Om het vermogen onder controle te houden is er een eigen transmissie voor de Koenigsegg Jesko ontwikkeld die maar 90 kilo weegt! Ter vergelijking; het exemplaar in de Bugatti Chiron weegt 120-130kg.

Kersrode Koenigsegg Jesko

Wie dacht dat we nog lang moesten wachten op een nieuw model van Koenigsegg kent het bedrijf niet goed genoeg. Nu is er weer een nieuwe, al gaat het hierbij enkel om een kleurtje, maar je hoort ons niet klagen. Het is echter geen creatie van het bedrijf zelf. De nieuwe carbon-rood combinatie is gedaan door een bedrijf genaamd LuxuryAndExpensive. ‘Expensive’ is het zeker, met een prijskaartje van maar liefst 2,350,000 euro. Ach ja, dan krijg je wel wat:

kersrode Koenigsegg jesko kersrode Koenigsegg jesko