Was je bang dat je American Gangster voorlopig niet meer zou kunnen kijken? Dan is je probleem opgelost. De bloedstollende misdaadfilm keert namelijk weer terug op Netflix, nadat hij er een poosje vanaf was. Deze week al kunnen we hem weer terugvinden op onze favoriete streamingsdienst.

American Gangster, terug op Netflix

De film, die in 2007 uitkwam, gaat over Frank Lucas (Denzel Washington). Deze hoofdpersoon begint in de film als rechterhand en chauffeur van de crimineel Bumpy Johnson. Die man houdt de orde, macht en controle in de wijk waarin de film zich afspeelt. Maar wanneer Bumpy Johnson sterft, verdwijnt alle orde en begint alles in te storten. Dan neemt Frank Lucas het heft in eigen handen en probeert hij de orde te herstellen.

Succes met Denzel Washington

Als je Denzel Washington als hoofdrolspeler in een film hebt, zit je al gauw goed. De meesterlijke acteur is bekend van meerdere grote films. Zo heeft hij in grote films al Training Day, The Equalizer en Safe House gespeeld. Washington heeft al meerdere Oscars gewonnen en ook zijn rol in American Gangster is er eentje om niet gauw te vergeten. Dus als je het verhaal minder interessant vindt, kun je nog steeds wel genieten van top acteerwerk.

american gangster

Goede gangsterfilms op Netflix

Met de terugkeer van American Gangster op streamingsdienst Netflix, hebben we een breed assortiment aan gangsterfilms. De categorie uit de misdaadfilms was al wel goed vertegenwoordigd. We kunnen de klassiekers zoals The Godfather, Scarface en Goodfellas al een poos zien op Netflix. Maar ook de wat nieuwere film Public Enemies, met Johnny Depp in de hoofdrol, staat op de stream-gigant. Eigenlijk zijn de beste gangsterfilms op Netflix praktisch allemaal de beste gangsterfilms ooit geproduceerd. Gelukkig doet American Gangster daar niet veel voor onder. De film staat vanaf vandaag (weer) tussen je Netflix-aanbod.