Hoewel Keanu Reeves in de 90’s al furore maakte in The Matrix, heeft de beste man zich de afgelopen jaren een nog onsterfelijkere status aangemeten met zijn vertolking van John Wick! Dat de Hollywood-hall-of-famer het plakkaat ‘opper-eindbaas’ opgeplakt krijgt is dan ook volkomen terecht. En als je denkt dat die vent niet cooler kan worden, blijkt ‘ie z’n alpha-manschap ook buiten het witte doek te etaleren.

Keanu Reeves is een absolute eindbaas

Niet alleen heeft hij een verleden als bass-gitarist in een band (Dogstar) en was hij bijna een beroemde ijshockeyer geweest, maar hij rijdt ook de sickste motoren! De Canadees laat deze bovendien ontwerpen, bouwen en customizen met zijn eigen motorproductiebedrijf! Dit is ARCH (wat staat voor de boog in de motor die “kracht, verbinding en doorgang biedt”):

Yup, de 54-jarige filantroop kent ook behoorlijk wat tegenslagen. Zo heeft hij zijn beste vriend (River Phoenix), dochter en vrouw (Jennifer Syme) aan uiteenlopende oorzaken verloren. Desondanks wist hij het leven weer op te pakken met zijn passie voor motorfietsen. Hij kwam in contact met de inmiddels mede-oprichter van Arch Motorcycle Company: Gard Hollinger. Samen bouwen zij aan volledig aangepaste fietsen die zij ontwerpen met behulp van virtual reality. In het volgende filmpje zie je hoe Keanu met de HTC Vive naar prototypes van zijn fietsen kijkt ​​zonder ze echt te bouwen:

Arch Motorcycle Company

Het is natuurlijk altijd bewonderenswaardig wanneer iemand zijn dromen realiseert, daarom is het ook zeker de moeite om eens een kijkje te nemen op hun Website of Instagram. Een motor aanschaffen bij Keanu is echter niet weggelegd voor de sterfelijken, zo’n tweewieler kost je namelijk $78.000!