De klant blijft koning – soms ook als die erg aparte wensen erop nahoudt. Want wie wil nou niet voor – van alles, en nog wat – uitgemaakt worden terwijl die van een warme hap geniet? Bij Karen’s Diner, die de slogan Great Burgers & Very Rude Service tot een kunst verheft, ben je aan het juiste adres. 

Karen’s diner discrimineert niet: iedereen is een stuk vreten

Haat met passie als bijgerecht? Het concept waarbij de restaurantmedewerkers worden getraind om je als een stuk vuil te behandelen is een wereldwijde hit. Meerdere vestigingen in Australië openden in de afgelopen jaren. Een uitbreiding naar Engeland betekende dat Manchester en Sheffield ook de scheldende ‘Karens’ mocht verwelkomen. Nieuwe vestigingen in Amerikaanse steden als Chicago en New York volgen binnenkort. 

Maar dat is niet alles. Vanaf augustus 2022 kun je in Amsterdam ook terecht voor een flinke portie kutopmerkingen en passief-agressieve communicatie. 

Wie bekend is met ‘Karen’ als inmiddels een bijna mythische meme van ‘ik wil de manager zien’, weet ongeveer wat je kunt verwachten aan sfeer zodra binnen. En gelukkig werkt dat zieken twee kanten op. Ook jij kunt je daar als een ware Karen gedragen door lekker uit de hoogte te doen als je patat slap en of koud is. Een soort van inclusieve discriminatie dus. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

Iedereen ‘Karen’ – bek houden en vreten, kul

Een echte Karen (mogelijk ook, maar nog onbevestigd voor Nederland, een ‘Karin’ of ‘Carin’) mag bij binnenkomst rekenen op een eveneens lauw onthaal, maar met een gratis warm of koud drankje bij het tonen van een ID-kaart. 

Dat binnenwandelen kan beter overigens wel met een reservatie. Wie spontaan op de stoep verschijnt, krijgt namelijk een ijskoude ‘nee’ geserveerd. Als hongerig wachten op een tafeltje en verrot gescholden worden toch je ding is, dan kan dat uiteraard wel. Dus neem vooral spontaan die ‘hangry’ vriend of vriendin mee als grap zonder teveel voorhand te verklappen. Of die schoonmoeder met echte Karen-trekjes. Leedvermaak gegarandeerd. 

Let wel: de populaire experience bij Karen’s Diner is niet echt kindvriendelijk. Na zessen hier een hapje eten met de kids komt namelijk met een waarschuwing voorhand. En als ze dan toch meegaan, dan moet er begeleiding zijn. De tent laat enkel tieners van ouder dan zestien binnen zonder dat er een volwassene bij is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen’s Diner (@karensdinerofficial)