FIFA 20 is net uit en voor velen betekent dat het tot stilstand komen van de dagelijkse bezigheden en alleen maar spelen spelen spelen (en nog één potje spelen). Dingen die normaal gesproken prioriteit hebben moeten deze maanden even het veld ruimen voor de populaire voetbalgame. Zo wordt eten een snelle hap voor de tv en zal je vriendin moeten accepteren dat zij even buitenspel staat (en nee, je hebt geen tijd dat nog eens uit te leggen). Ook persoonlijke verzorging schiet er bij de echte fanatiekelingen wat bij in en daar speelt deze kapper op een meesterlijke wijze op in. Win je van hem met een potje FIFA, dan hoef je de knipbeurt niet te betalen.

Kapper betalen met FIFA

De kapsalon CSF Barbering in Nottingham (Engeland) speelt op deze ludieke wijze goed in op de enorme populariteit van het spel. Win jij een potje FIFA van de eigenaar, dan heb je geluk en voorziet hij jou geheel gratis van een nieuwe, frisse coupe. Maar de beste man houdt het spannend voor iedereen: het is namelijk double or nothing. Win jij van de kapper, dan heb je een gratis knipbeurt bemachtigd. Maar verlies je, dan betaal je het dubbele tarief van een knipbeurt in de salon. Dat speelt ‘ie slim.

kapper

Wie wint?

De actie begon als grap, met vrienden onderling. Maar een paar weken verder lijkt het een razen succes. Het nieuws spreid zich snel en er zijn dan ook veel mensen die denken de gratis knipbeurt wel binnen te kunnen slepen. Wat betreft de statistieken lijkt het er op dat veel van deze uitdagers met een hap uit de portemonnee weer vertrokken zijn. De kapper wil niet opscheppen, maar zegt de meeste potjes met gemak te winnen. Hij houdt de tel niet precies bij, maar weet wel dat het aantal potjes dat hij gewonnen heeft twee keer zo hoog ligt als de keren dat hij de winst heeft laten liggen

Kortom, het gaat niet zonder slag of stoot, winnen van deze kapper. Ben je toevallig in Engeland de komende periode, kan je die haircut écht wel gebruiken (dat matje in je nek kan niet langer), breng dan een bezoekje aan deze kapsalon. Maar onderschat de man niet, hij is al goed en met alle potjes die hij speelt wordt hij elke dag een beetje beter. Met dit FIFA-trucje ben je hem misschien wel te slim af.