Het is simpel: Johnnie heeft een nieuwe whisky op de markt gebracht die je alleen kunt kopen als je inmiddels crypto-millionair bent. Of je sprokkelt de restanten van je maandsalaris bij elkaar om je beste maat eens een keer te geven wat ‘ie verdient – kan natuurlijk ook dat je je huwelijk een boost wil geven!

In de titel van de volgende alinea verklappen we voor alle duidelijkheid maar eens de naam.

Johnnie Walker Blue Label Ghost & Rare whisky

Ja, dat is nogal een mond vol. Volgens Johnnie Walker is dit de eerste in een reeks speciale releases van Johnnie Walker Master Blender Dr. Jim Beveridge. Hij gebruikte “onvervangbare” whisky’s van zogenaamde “ghost” “Scotch whisky-distilleerderijen die al lang gesloten zijn, samen met andere zeldzame malt- en grainwhisky’s.” In het bijzonder omvat ‘ie de blended scotch grainwhisky van Cambus en een single malt van Pittyvaich. Daarnaast ook nog eens scotches van Clynelish, Royal Lochnagar, Glenkinchie, Glenlossie en Cameronbridge.

Dit zijn natuurlijk allemaal hele mooie namen bij elkaar, om het op z’n Engels te zeggen: “The blend has a wonderfully smooth taste with the sweetness of pineapple, rich notes of hazelnut and dark chocolate, and subtle smoky finish” – vandaar dat je er ook 239,95 euro voor neer mag tellen. Potje maken anders?

Hier zijn enkele whisky essentials: