Entertainment

‘John Wick 4’ wordt de langst durende film uit de franchise

John Wick 4

Goed nieuws voor fans van John Wick: John Wick 4 wordt de langst durende film uit de franchise. We kunnen straks dus nóg langer genieten van onze favoriete huurmoordenaar op het witte doek.

Lange wachten op John Wick 4 wordt beloond

Sinds de release van John Wick: Chapter 3 – Parabellum in 2019 wachten fans al een tijdje op de volgende aflevering van de franchise. Hoewel nog niet alle details van het plot bekend zijn, hebben de producenten al wel een tipje van de sluier opgelicht: “Met de prijs op zijn hoofd die blijft stijgen, gaat John Wick de strijd aan met de High Table overal ter wereld. De huurmoordenaar zoekt de machtigste spelers in de onderwereld, van New York tot Parijs, Japan en Berlijn”.

John Wick 4 wordt de langst durende film uit de reeks. Zo gaat de film maar liefst twee uur en 49 minuten duren. Daarmee maakt regisseur Chad Stahelski zijn woorden waar. In een interview in november 2022 gaf hij al aan dat hij de recentste versie van de film honderd keer gezien had, en nog steeds geen minuut verveeld raakt. “Ik bedoel, niemand gaat klagen dat Keanu Reeves bijna drie uur in beeld is, toch?”

View post on Instagram
 

Cast met grote namen

Keanu Reeves is in John Wick 4 opnieuw te zien als de legendarische hitman John Wick in de aankomende film John Wick: Chapter 4. In de film wordt de acteur vergezeld door Donnie Yen, Shamier Anderson, Bill Skarsgård, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins, Clancy Brown en Rina Sawayama. Veder is Laurence Fishburne te zien als de Bowery King, terwijl Ian McShane en Lance Reddick terugkeren als de manager en conciërge van het Continental Hotel.

Begin van het einde … Of toch niet?

De productie voor John Wick: Chapter 4 werd in oktober  2022 afgerond en de film staat gepland voor release op 24 maart 2023. John Wick 4 zal de eerste helft zijn van een tweedelig sluitstuk voor de actiereeks.

Maar fans hoeven niet te treuren om het einde van de franchise, want er staan zowel een spin-off film als een prequelserie op de planning. Allereerst is er Ballerina, met Ana de Armas in de hoofdrol als een jonge vrouw met moordende vaardigheden die uit is op wraak nadat haar familie wordt vermoord door huurmoordenaars. De productie van deze film is net begonnen, maar we weten al dat Keanu Reeves in de film te zien zal zijn, dus er is nog veel meer Wick op komst.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Peacock aangekondigd dat fans een prequel-tv-serie, genaamd The Continental, kunnen verwachten vanaf maart 2023. De mini-serie, met Mel Gibson, Colin Woodell en Peter Greene in de hoofdrollen, volgt de keten van Continental-hotels verspreid over de wereld, die functioneren als neutraal terrein voor leden van de criminele onderwereld.

Bekijk hieronder de trailer van John Wick 4:

Watch on YouTube