Acteur John Goodman die onder andere bekend is van The Big Lebowski, is enorm afgevallen. Herken jij ‘m nog?

John Goodman moest afvallen

Ongeveer tien jaar geleden zei hij tijdens een interview met David Letterman dat hij 180 kilo woog, en hier graag wat aan wilde gaan doen. In 2017 werd hij er opnieuw naar gevraagd. Toen vertelde hij: “Vroeger zou ik er drie maanden tussenuit knijpen, zo’n dertig kilo afvallen en daarna weer terug vallen in mijn oude gewoontes. Nu kom ik op een leeftijd dat ik me het niet meer kan veroorloven om stil te zitten, dus ik pak het anders aan.”

Een verandering van levensstijl

John Goodman heeft zich zelf aan zijn belofte gehouden, hij is maar liefst honderd (ja, je leest het goed) kilo afgevallen. Hij liet zich hier opnieuw over uit: “Het was eigenlijk gewoon een kwestie van controle over porties. ‘Ik heb het niet nodig’ zei ik dan tegen mezelf, maar ik schoof het wel gewoon allemaal mijn mond in.” De acteur had hier meer dan genoeg van en besloot om een personal trainer in te huren, die samen met hem zes keer per week ging sporten. Ook kocht hij meerdere fitnesstoestellen en ging meer bewegen bewust met zijn eten om. Een totale verandering van leefstijl dus.

Stoppen met drinken

In 2007 kwam John Goodman op het besluit om te stoppen met het drinken van alcohol. Hij blikt terug op de tijd dat hij nog wel dronk: “Ik moest dat jaar een Emmy in ontvangst nemen, maar ik miste de repetitie daarvan, omdat ik erg dronken was. Tegen de tijd dat het zondagochtend was, de grote dag, trilde ik. Ik was nog steeds dronken en trilde gigantisch.

De acteur wist dat hij zo niet verder kon met leven en belde daarom zijn vrouw op. Samen hebben ze besloten dat het tijd was om zich te laten opnemen in een kliniek om van zijn verslaving af te komen. Nu zit John eindelijk goed in zijn vel en het resultaat mag er zeker zijn.