Actueel

Oud F1-teambaas haalt uit: ‘Lewis Hamilton is een verwend jongetje’

lewis hamilton

Jan Villadelprat, voormalig teambaas in de Formule 1, heeft hard uitgehaald naar Lewis Hamilton in een interview.

Joan Villadelprat heeft kritiek op Lewis Hamilton

Joan Villadelprat, voormalig teambaas in de Formule 1, heeft Lewis Hamilton bekritiseerd en hem een “verwend jongetje” genoemd vanwege zijn geklaag over de problemen van zijn team dit seizoen. Hamilton werd vorig seizoen verslagen door zijn Mercedes-teamgenoot George Russell en het team heeft opnieuw moeite om mee te doen in de titelrace van dit seizoen, wat de Britse coureur gefrustreerd maakt.

Mercedes heeft een moeilijke start gehad van de campagne van 2023 en staat momenteel 67 punten achter op Red Bull, de leiders in het constructeurskampioenschap, na slechts drie races. Het team heeft problemen van het vorige seizoen meegenomen en presteert niet zo goed als gehoopt.

‘Gedraagt zich als verwend jongetje’

Villadelprat sprak met het Spaanse tijdschrift El Confidencial en liet weten dat Hamiltons houding hem niet bevalt. Hij gelooft dat Hamilton het zat is en zich als een verwend jongetje gedraagt als hij niet wint. Hamilton vraagt zich volgens hem van alles af, zoals over de banden en de strategie, en deze houding heeft invloed op zijn prestaties. Villadelprat suggereert dat het normaal is om stil te zijn en je hoofd omlaag te houden als je teamgenoot sneller is.

View post on Instagram
 

Lof voor Alonso

Russell heeft Hamilton nu al drie keer op rij verslagen in de kwalificaties en leidde zelfs in de vroege stadia van de Grand Prix van Australië voordat een motorprobleem hem dwong om uit de race te stappen. Villadelprat was ook verrast door hoe goed Russell het dit seizoen heeft gedaan, maar hij betwijfelt de motivatie van Hamilton. Na zeven titels is het niet duidelijk wat hem drijft, aldus Villadelprat.

Villadelprat prijst ook zijn landgenoot Fernando Alonso, die dit seizoen een opmerkelijke carrière-revival doormaakt met Aston Martin. Hij gelooft dat Alonso het potentieel heeft om beter te zijn dan Hamilton en dat mensen in de Formule 1-gemeenschap hem als een fenomeen erkennen.

Header: Red Bull Contentpool.