Entertainment

Aan F1-team Mercedes gelieerde miljardair wil Manchester United overnemen

Jim Ratcliffe Manchester United

De strijd rondom Manchester United is losgebarsten. De Amerikaanse familie Glazer overweegt een verkoop van de Britse club. Eén van de gegadigden voor de mogelijke overname is Jim Ratcliffe, een aan F1-team Mercedes gelieerde miljardair.

Jim Ratcliffe mengt zich in strijd om Manchester United

Britse miljardair Jim Ratcliffe wil met zijn bedrijf INEOSS Manchester United kopen, dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan de Britse krant The Times. “We hebben ons formeel gemeld in het proces”, meldt de woordvoerder hierover. Mocht het zover komen, wordt dat de zoveelste sportploeg in handen van Jim Ratcliffe en consorten. Zijn bedrijf INEOS bezit onder andere voetbalclubs OGC Nice, Lausanne-Sport en Racing Club Abijan. Daarnaast is het bedrijf volledig eigenaar van de wielerploeg INEOS Grenadiers én is het deels eigenaar van het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team. Mede door de financiële injectie van Jim Ratcliffe heeft het vermogen van Toto Wolff dus kunnen groeien!

View post on Instagram
 

Einde van een tijdperk

Mocht het tot een verkoop komen, dan komt daarmee een einde aan de zeventienjarige heerschappij van de Amerikaanse familie Glazer, de huidige eigenaar van Manchester United. De Amerikanen kochten de club voor een bedrag van 1,34 miljard dollar. De deal niet bepaald populair onder de fans fans, aangezien deze voornamelijk werd gefinancierd met leningen die waren gedekt door de activa van de club.

Als Manchester United volledig wordt verkocht, gaat het naar verwachting meer opleveren dan de 2,5 miljard Britse pond, omgerekend 2,84 miljard euro, die een door Todd Boehly geleid consortium eerder dit jaar voor Chelsea betaalde. In de wandelgangen wordt er gesproken van een bedrag tussen de 5 miljard en 9 miljard Britse pond, omgerekend tussen de 5,68 miljard euro en 10,22 miljard euro.

View post on Instagram
 

Wordt Jim Ratcliffe de nieuwe eigenaar van Manchester United?

De 69-jarige Jim Ratcliffe heeft verregaande interesse om Manchester United te kopen. De United-fan liet eerder al weten graag met de familie Glazer in gesprek te willen als de Amerikanen hun aandelen in Manchester United willen verkopen.

De aan F1-team Mercedes gelieerde miljardair probeerde vorig jaar nog Chelsea over te nemen van Roman Abramovich, maar het Amerikaans consortium rond Todd Boehly trok aan het langste eind. Tijdens het overnameproces Ratcliffe gevraagd waarom hij als supporter van The Reds niet probeerde om de club uit Manchester United te kopen. “Omdat United niet te koop is”, antwoordde hij destijds.

Wie weet, komt daar nu verandering in. Wat denk jij?

Header: Red Bull Contentpool.