Zo nu en dan laten we je kwijlend dromen van een luxe leventje door de aanschouwing van een verse Jacht, maar omdat dit toch wel flink in de cijfers gaat lopen hebben we iets waar je misschien wel mee kunt pronken: de Mini Jet. Het is een kleinere versie van de eerder uitgebrachte Jet Capsule-lijn of gesloten cabine-jetboten, de Mini Jet is gebouwd op een 5-meter-romp en ontworpen om vijf volwassenen het leventje te laten proeven.

De cockpit is voorzien van een convertible carbon fibre-element. Kopers hebben de keuze uit vier motoropties, een 320 pk-benzinemotor, 265 pk diesel, 162 pk elektriciteit of een hybride systeem dat een extra 81 pk sterke motor toevoegt aan de benzinemotor en een maximale snelheid van 45 knopen (83 km/u) produceert. Voor ongeveer 56.000 euro kun je de onderhandelingen openen!

Groter?

Denk je dat je niet al je vrienden op de mini jet kwijt kunt, en heb je nog een spaarpotje extra, denk dan aan de iets grotere Jet Capsule. Met een hypermodern hydro-voortstuwingssysteem, heeft de Jet-capsule een enkele of dubbele motor, variërend van 370+ tot 740+ pk met een topsnelheid van 35 knopen, ook wel 65 pk.

Super?

Nu we toch bezig zijn, in 2019 brengt Jet Capsule ook nog eventjes een super versie op de markt. Met twee 500+ pk benzinemotoren kan de superjet-capsule een geschatte topsnelheid bereiken van 70 knopen (130 km/u). Voor een milieuvriendelijker alternatief, kan dezelfde structuur worden uitgerust met dubbele 160 pk+ elektrische motoren die in staat zijn om het schip met een maximale snelheid van ongeveer 30 knopen (55 km/u) over het water te blazen, voor maximaal 4 uur. Als afsluiter kun je ook je vinger wijzen naar dubbele 320+ pk dieselmotoren, die goed zijn voor 38 knopen (70 km/u).